En dag som det verkligen varit full fart i stort sett hela tiden. Efter frukost blev det att gå ut och städa hos fjäderbollarna. Ankorna är som alltid mest tacksamma. De kvackade glatt där inne i sitt hus. Hönsen blir mest hispiga och yra när det inte är som vanligt. Dora och Dagny bryr sig inte.

Har haft halv migrän sedan igår så idag är jag inte så jättepigg. Försökte ta tag i lite sortering. Hann en bit, sen var det bara att göra sig iordning och åka på möte. Efter mötet var vi och veckohandlade och uträttade ett par ärenden innan vi åkte hem och nu är jag ordentligt trött. Vi ska se på 'Bäst i Test' sen blir det nog att sova. Morgondagen kommer också att gå i ett. Söndag ska jag göra klart det jag inte hunnit med skolarbetet.

Dagens mat: Kycklingklubbor med sötpotatisstrips, grönsallad och vitlökssås
Lördag
En full-i-fart-dag. Började morgonen med att baka kladdkakan. Sen efter frukost blev det djuren. Efter det började jag att göra deg till Bao Bunsen. När den jäste gjorde jag iordning nötköttet i hoisinsåsen. Sen gjorde jag kaffekrämen och bredde på den på kakan. Insåg sen att degen INTE jäst. Bara att göra en ny deg. Hamnade en liten stund i soffan och däckade där. Vaknade förvirrad och stressad. Slängde i mig mat och han precis stansa ur rundlarna ur degen.
Sen kom mamma och pappa på lite fika och prat ❤️ Har saknat dem. Jag fick en jättefin orkidée. Min absoluta favoritblomma som man har inomhus. Finns i så många fina färger och former.

Böjade att ånga bröden fast mamma och pappa var här, då de sköter sig själva i ångkokaren.
Kladdkaka med daim och kaffekräm 8 port
200 g smör
100 g mörk choklad
1 dl ljus sirap
1 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk malen kanel
Kaffekräm
2 tsk snabbkaffepulver
2,5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
250 g mascarpone
Garnering
1 dubbeldaim
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen (i bitar) efter ungefär halva tiden.
Blanda socker, sirap och ägg i en bunke. Sikta ner mjöl och kakao. Tillsätt chokladblandningen och kanelen.
Blanda ihop och bred ut smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 30-35 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt den kallna.
Kaffekrämen
Mortla kaffepulvret. Vispa kaffepulvret med grädde i en bunke med elvisp.
Vispa mascarpone och florsocker i en skål. Tillsätt mascarponeröran till grädden och vispa lite till. Bred kaffekrämen ovanpå kakan.
Skär daimen i strimlor och strö över kladdkakan. Sen är det bara att äta och njuta.
Receptet kommer från:

Bao Buns med nötkött i hoisinsås
25 g jäst
2 dl fingervarm mjölk
3 msk socker
0,5 tsk salt
3 krm bakpulver
3 krm bikarbonat
2 msk rapsolja
2 msk rapsolja, till pensling
500 g nötkött (jag tog grytbitar)
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl ljus soja
1 msk sesamolja
2 msk honung
1 msk rapsolja
1 tumstor bit ingefära, riven
2 klyftor vitlök, rivna
Lite chiliflakes
Degen:
Blanda ihop jäst, mjölk, strösocker, salt, bakpulver, bikarbonat och rapsolja i en bakmaskin. Tillsätt mjölet och låt maskinen arbeta ihop degen i minst 10 minuter. Degen ska vara smidig och blank. Låt jäsa till dubbel storlek under plastfolie.
Kavla ut degen till en tunn platta på ca 0,5 cm tjock. Tryck ut i ca 10 cm runda plattor. (Använd glas eller något annat) Det ska bli ca 24 stycken. Pensla tunt med olja och vik sedan över en halv sida, så det blir som en halvmåne. Kavla lite lätt på varje halvmåne.
Jag klippte ut rutor från bakplåtspapper som jag lade en "bulle" var på. Jäs under en duk i cirka 45 minuter till. Ånga i 10 min i ångugn eller i en bambukorg.
Köttet:
Jag delade grytbitarna i mindre bitar, ca 1x1 cm. Sedan blandade jag ihop "såsen" i en separat skål. När den var klar blandade jag i köttet. Sen fick den köttet i såsen stå i ca 5 timmar i kylen innan jag satte in det i mitten av ugnen i 150° i ca 2 h. (Borde ha haft folie över, för att hålla kvar fukten, men det blev otroligt gott ändå)
Jag har använt mig av det här receptet som grund och ändrat i det och bytt ut torrjäst mot färsk jäst, fläskkött mot nötkött och bytt ut tillagningssättet ❤️
Grundreceptet kommer härifrån:
Till maten såg vi på en Spökjakt med Laxton. Den var både ganska lugn, lite spännande och rörande. Ett perfekt avslut på födelsedagen och ja, vi åt mer kladdkaka med kaffekräm. Jag rullade till sängen sen.

Dagens mat: Bao buns med hoisin nötkött, kimichi, lök, gurka och sallad.
Söndag
Vilken vecka jag haft. Är helt slut och ofokuserad. Sovit dåligt under större delen av veckan, haft migrän, möten, veckohandling, matlagning, bakning, födelsedag och varit arg på mig själv för att jag känner att jag inte kommer någonstans i pluggandet. Är helt slut. Men nästa vecka blir bättre! Tror att jag känt mig stressad över allt om skulle hända den här veckan, men ibland är det bara så.
Har försökt plugga idag, det har gått sådär, det är svårt att få ner svar på frågorna trots att jag suttit till och från under hela dagen och kvällen. Sitter fortfarande och svettas med den här veckans uppgift. Men jag har till 23:59 på mig. Första gången det går såhär, men någon gång måste bli den första. Tänkte att jag lägger in en bild på mig med lite glittrigt filter i så kanske det känns bättre om en liten stund. Vem gillar inte glitter?

Snön vräker ner, då blir det snöskottande också. Det ska snöa i flera dagar och jag räknade att det skulle komma ca 20 cm den här veckan MEN smhi brukar ju ha fel. Så det kan lika gärna komma 5 cm eller 40 cm.
Dagens mat: Laxburgare med hemgjort potatismos och dillsås med senap i
Veckans ord: Flyhänt - Innebär att man är snabb i händerna (flitig), händig och så vidare.