Camillas Lilla

Trädgårdsinspektion och Nya önskefåglar
Fredag 
Mysig morgon när man tittar ut och ser rådjuren. Geten, bocken och deras fjolårskillingsr, som också visade sig vara bockar. Synd nog så låg inga bullar där (med tanke på vad jag skrev igår).
Annars har det varit full fart ute. Katter som slagits, höns och ankor som omringat en livrädd katt och en jakthund på rymmen häromkring. Det är lite High Chapparall här i byn. Påskharen har inte visat sig och igelkotten borde snart vakna.
Annars har det varit en pluggdag. Har läst och skrivit om vartannat, jag har slitit och jag blev klar med inlämningsuppgifterna och skickade in dem! Men det är lika bra att köra vidare med nästa veckas uppgifter när det finns tid.
Ikväll ska jag slappna av framför teven och försöka släppa veckans stress och inse att jag verkligen är klar med veckans uppgifter. 
Dagens mat: Laxpanetter med hemgjort potatismos, räksås, gröna ärtor och broccoli.

Lördag 
En morgon som började i köket. Koka ägg, ta upp räkor och griljera den lilla skinkan som jag köpt. Det är väl all påskmat vi kommer att äta förutom lammsteken.
Gjorde en citronpaj till efterrätt. Citron är en sådan fräsch smak. Hade citron i kryddan på lammsteken också, så att det skulle bli en röd tråd i maten. Hur som helst så är citronsmak väldigt gott.
Citronpaj ca 12 portioner 
Pajdeg:
125 g smör
1 dl socker 
3 dl mjöl
1 nypa salt
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde 
2 citroner, saft och skal (zeist)
Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop smör, socker, mjöl och salt till en deg. Låt den vila i kylen i 10 minuter. 
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. 
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Sänk sedan temperaturen till 180°.
Citronfyllning: Vispa ihop ägg och strösocker för hand i en bunke. 
Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och blanda ihop ordentligt. 
Häll smeten i det förgräddade pajskalet. 
Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare cirka 35 minuter. Låt pajen kallna i formen. Låt pajen stå i kylen i minst en timme innan servering. Förvara pajen i kylen. 
Receptet kommer från:

Idag har jag tagit bort vändaren i kläckaren och haft i vatten, så om 3 dagar borde det komma lite påskkycklingar. Jag torrkläcker alltid, så jag har inget vatten i kläckaren förrän dag 18. Sen öppnar jag inte kläckaren förrän jag ska ta ut kycklingarna. De klarar sig i ett par dagar i äggkläckaren, tar aldrig ut dem om de inte är helt torra och fluffiga. Jag lyste dem så jag såg att det fanns liv i några i alla fall, men inget är klart förrän de kommit ur ägget, om de tar sig ut.
Har varit ute i några timmar i solen och det var så otroligt skönt. Kul att se hur trädgården vaknar till liv efter flera månaders dvala.
En av rabarberplantorna.
Piplöken.
Vita smultron.
Svarta vinbärssticklingarna i växthuset 
Svarthallonssticklingar i växthuset.
Gräslök som jag kallsått i växthuset.
Lite roligt att jag sett ett par fjärilar, de var ganska små, bottenfärgen är orange medan mönstret är i brunt. Måste titta i en bok jag har om vilken sorts fjäril det är.
Har även börjat samla nya ägg att kläcka. Hinner få ihop ett 30-tal ägg innan de som är i nu kläckts klart. Bara att rengöra och köra på. Smida mellan hjärnet är varmt. 
Dagens mat: Lammstek, hasselbackspotatis, sås (på skyn från lammsteken), sparris och ugnsbakade körsbärstomater. Till efterrätt blev det citronpaj med vispad grädde.

Söndag 
En lugn dag. Har plockat lite ute idag. Skönt att städa upp lite. En väldigt lugn dag. Fixade det sista med ankäggen idag, så de borde kläckas om 3 dagar om allt går som det ska. Vi har varit hem till mina föräldrar idag och umgåtts med dem. De lagade jättegod mat och det var roligt att träffa båda två.
Kom hem under kvällen. Stängde in djuren och sen har det blivit en lugn kväll. Idag har det varit en gråmulen och tråkig dag. Inte alls samma värme som igår. Är trött idag, förmodligen på grund av vädret också. 
Har kommit på en till fjäderfäras som jag så otroligt gärna skulle vilja ha, men den kan jag inte ha här heller. Cholmogorskgås. De ser riktigt häftiga ut. Stora och förmodligen ganska skräckinjagande. De väger mellan 8-12 kilo, så det är inga små klumpar. De har en påse under hakan och känns lite kantiga i ansiktet.
Dagens mat: Grillad fläskytterfile, rostade rotsaker, beasås och grönsallad.

Veckans ord: Gredelin - Lilafärgad