Camillas Lilla

När man vet vad man vill ha 🐥
Igår lade jag in en annons på en hemsida, tänkte testa om någon ville sälja ägg till mig MEN jag kanske har för hårda krav på dem. Jag vet vad jag vill ha och jag vågar berätta hur jag vill ha det. Varför vara nöjd med något medelmåttigt när man kan få något riktigt bra.
 
Jag har erfarenheter av att köpa ägg som inte kläcks och alla skyller på att man inte kan veta hur ett kläck går. Visst kan man inte säga exakt. Men jag har kläckt kycklingar många gånger och sist jag hade höns (för några år sedan) och när jag tog mina egna ägg så var det mellan 90-100% som kläcktes. Måste ha haft bra tuppar...
 
Sist jag "köpte" äggen fick jag dem gratis mot att jag betalade 25:-/kläckt kyckling. Han sade även att jag kunde räkna med att få ca 7 stycken kycklingar av 12 ägg och han hade väldigt rätt. Han visste vad han pratade om. Inte som andra som ska ha mellan 10-50kr/styck för ägg och så kläcks inget eller ett. Då känns det som om folk lurar en.
 
Sen att kalla alla renrasiga höns för avelshöns är fel, de har väl inte varit utställda och bedömda? Hur ser avelslinjerna ut? Är det exakt rätt färgteckning på dem? Sållas de med fel färg ut? Skickas ägg i fel form till inte ont anande människor? Är äggfärgen rätt? Väger äggen så mycket som de ska? Använder de djur i rätt viktklass? Låter de bli att använda djur med minsta defekt? Skulle kunna ställa dem som håller på ännu fler frågor. 
 
Jag tycker att det här har gått till överdrift. Jag kan förstå att man tar betalt för en nykläckt kyckling och att man lägger på ett x antal kronor per vecka och att man säljer unghönor/värpklara höns för mellan 150:- till 300:- då de kostat i mat och strö med mera. Men att inte ha koll på befruktningen på äggen och ta överpriser är så fel och dessutom kalla helt vanliga ägg för avelsägg är ännu värre enligt mig. Rätt ska vara rätt. Stor skillnad på renrasiga höns och avelshöns.
 
Anledningen till att jag vill ha ägg och kläcka är att jag inte vill ha in sjukdomar och kvalster till mina andra höns. Har gjort den missen förut och det är det inte värt i mina ögon. Det blir bara onödigt lidande för hönsen och hur mycket extrajobb som helst. 
 
Lade i alla fall in följande annons:
 
Hej! Jag söker ägg att kläcka och vill gärna ha en kombinationsras 🐣 Plymouth Rock, Sussex eller Orphington, ingen blandras. Mina tre damer behöver nämligen några till i flocken. 12 ägg är jag ute efter och jag är inte intresserad av dvärgraser. Allra helst runt Hedemoratrakten, då jag vill åka och hämta själv. Dvs inte intresserad av ägg som skickas på posten. Vill även att ni har hyfsad kontroll på befruktningen. 🐥
 
 
Men jag tror inte att någon vågar svara på den 😅
 
Mina tre damer, Prillan, Ärtan och Höna-Pöna söker efter fler flockmedlemmar då de känner sig lite ensamma och oflockliga då de är lite för få för att känna sig bekväma.