Camillas Lilla

Skogen och picnic
Imorgon är jag ledig och min kille ska sova efter nattjobb, sen ska vi ut och vandra i skogen då meteorologerna lovat fint väder. Längtar jättemycket efter att få komma ut en längre sväng i skogen och naturen. Jag behöver det för att kunna slappna av och dessutom är min kille ett härligt och lättsamt sällskap som alltid är glad.
 
Har börjat förbereda morgondagens picnic, har gjort två röror. En kyckling- och en tonfiskröra, ska koka ägg att ta med och göra en tomat- och mozzarellasallad samt ta med lite kakor.
 
Tänkte dela med mig av rörorna:
 
Tonfiskröra
1 burk tonfisk i olja
1,5 dl creme fraiche 
1-2 msk majonnäs
2 salladslökar (i tunna skivor)
1 liten röd chilipeppar (ta bort från och väggar)
Flingsalt
Peppar
 
Sallad
Tomat
Gurka
 
4 st tortillabröd
 
Låt tonfisken rinna av. Blanda sedan ihop den med creme fraiche, majonäs, salladslöken och chilin. Salta och peppra. Låt gärna stå till dagen efter.
 
Strimla önskad mängd av sallad, skiva tomater och gurka (så mycket du vill ha) Fördela sallad, tomater och gurka på tortillabröden innan du fördelar tonfiskröran över. Rulla ihop till tortillior.
 
Kycklingröra.
0,5 grillad kyckling 
1 dl majonnäs
3 msk mangochutney
1 liten rödlök (fint hackad)
Salt
Peppar
 
Sallad
Tomat
 
4 tortillabröd
 
Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda ihop majonäsen med mango chutneyn och rödlöken och till sist kycklingen. Salta och peppra lite. Låt stå till dagen efter.
 
Strimla sallad och skiva tomaterna. Fördela grönsakerna över tortillabröden. Fördela sedan kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop till tortillior.
 
Hade tänkt baka något, men tiden går för snabbt och tiden är knapp. Man kan inte hinna med allt som man vill.