Camillas Lilla

Lasange med fetaost, spenat, champinjoner och bacon
 
Idag har jag gjort en lasagne som jag gillar väldigt mycket. Den innehåller fetaost, champinjoner, spenat och bacon. Lite kul med annat än köttfärssås emellanåt. 
 
Lasange med fetaost, spenat, bacon och färska champinjoner
Lasangeplattor
1 stor påse babyspenat (hackad)
400 g champinjoner (skuren i bitar)
2 paket tärnat bacon
2 paket fetaost (söndersmulade)
 
Vitsås;
4 msk smör
5 msk mjöl
1 liter mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl riven ost
 
1. Sätt ugnen på 225°
2. Börja med att steka champinjonbitarna tills de får fin färg. Tillsätt baconet och stek vidare. När baconet har fått en fin yta tillsätt spenaten och stek tills spenaten ser fin ut. Blanda ihop med den smulade fetaosten.
3. Gör vitsåsen. Låt smöret smälta i en kastrull och blanda i mjölet tills det är en jämn smet. Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning. Låt koka upp. Tillsätt kryddor och till sist den rivna osten.
4. Smörj en ganska stor ugnsform och lägg först ett lager med lasagneplattor. Häll över 1/3 av vitsåsen och hälften av bacon-, champinjon-, spenat och fetaoströran. Lägg ett till lager med lasagneplattor och häll över hälften av såsen som är kvar. Lägg resten av bacon-, champinjon-, spenat och fetaoströran över och sedan sista lagret med lasagneplattor innan resten av såsen hälls över. 
5. Grädda mitt i ugnen tills täcket på lasagnen får en fin färg. Sen är det bara att äta med en grönsallad till. 
 
Egentligen är den godast att göra dagen innan man ska äta den då den får stå och mogna lite.