Camillas Lilla

Fruktsallad och Hönsslagsmål
Fredag 
Plugg under första delen av dagen, sen åkte vi och veckohandlade. Det är egentligen drygt på en fredag då det är mycket folk ute. Men skönt att ha det gjort när man väl var klar. Vi köpte hem hämtmat idag, Thai, så himla gott.
Några till paprikafrön har grott och dragit iväg på höjden. De fick också flytta ner i källaren.
Är så glad att jag köpte de här gula klisterblommorna, det har redan fastnat sorgmygg där. Ju fler som fastnar där, detso bättre. Vill inte att de ska förstöra fröerna när de gror och innan de har hunnit bli stora nog att klara angrepp från dem.
Det blev att titta på Spökjakt med Laxton idag. Vi tittade på en livesändning och det var bra och spännande. Sista timmen på liven var ganska seg. Jag vill se nästa livesändning också, den har de varit till förut men med Spökjakt (Jocke & Jonna) och där hände det också saker.
Jag gjorde även fruktsallad till efterrätt idag, den räcker nog till 4 personer. 3 kuber fryst passionsfrukt, 125 g frusen ananas, 2 apelsiner som  jag filéade och sen tryckte jag ur saften ur skrufset som blev kvar och 2 bananer som jag delade på mitten och skar i bitar. Vispade vispgrädde med lite vaniljsocker i och en knivsudd bakpulver. Gott med lite exotisk smak efter thaimaten. Hade velat ha vindruvor i, men 500 g kostade 55 kronor och då vägrade jag köpa det.
Dagens mat: Hämtmat (thai)

Lördag 
Kunde inte sova trots att jag hade sovmorgon. Hjärnan arbetar på högvarv. Efter frukost gick jag ut och städade ur hönshuset och ankhuset. Fick stänga ute hönsen då de härjade. Dagny blev kvar inne men hon gjorde inte en ansats till att smita ut i det "fria" trots att dörren stod på vid gavel (inte Dagny på bilden). Hon är en klok höna. Tror att hon varit med mig i 4 år iår. Min gosehöna som gärna vill vara nära, mysa och prata.
Såg att det var blod på väggarna. Försökte hitta vem som bråkat/fått stryk, men omöjligt. Ingen hade några ögonskador i alla fall, tack och lov. Hönsen kan vara väldigt elaka mot varandra. Det finns alltid en "hackkyckling" längst ner i rang. Ibland är det svårt att se vem det är och nu framöver när unghönsen blir könsmogna så kommer det nog att bli lite trubbel i paradiset och hierarkin måste göras om. Starkast i toppen och svagast i botten.
Bakade focaccia idag, som vi ska ha till frukost imorgon. Det har blivit en riktig klassiker här hemma. Vi tar receptet en gång till och än en gång så har jag glömt vart jag hittat det och förmodligen har jag ändrat något.
Focaccia 
25 g jäst 
3 dl vatten 
0,5 dl olivolja 
2 msk honung 
1 msk flingsalt 
2,5 dl durumvete 
4,5 dl vetemjöl 
Olivolja
Torkad rosmarin 
Flingsalt 
Lös jästen i ljummet vatten. 
Blanda ihop allt utom vetemjölet.
Tillsätt vetemjölet och arbeta i maskin i minst 5 minuter.
Låt degen jäsa i 35-40 minuter under bakduk. 
Häll upp degen på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ut degen lite. Sätt ugnen på 220°
Låt degen jäsa ytterligare i 35-40 minuter under bakduk.
Gör hål i degen med hjälp av fingrarna. Ringla över olivolja, strö över torkad rosmarin och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. 

Dagens mat: Kycklingtacos

Söndag 
Full fart första halvan av dagen, då hann vi iväg en sväng mellan allt annat. Blev helt slut efter lunch. Tror att jag tog en två timmar lång middagssovning. Det här vädret gör mig så otroligt trött. Sen blev det att laga mat. Äta, småplocka och fixa, ut till djuren, vattna växterna i källaren och lite mer saker och nu sitter jag i soffan och halvsover och väntar på att ta kvällsmacka så jag kan gå och lägga mig och sova igen. 
Beställde en körsbärsutkärnare idag, jag hoppas på att den ska fungera bra. Så slipper jag sitta och krångla med att få ur kärnorna. Jag frös ju körsbären hela i höstas och vill koka sylt och mer saft, kanske prova att torka dem. Det ska gå snabbt och smidigt att fixa det tycker jag, varför krångla om man inte behöver. Köpte även en ordentlig spritspåse, så kanske det går lättare att göra churros nästa gång. 
Dagens mat: Flintastek, hasselbackspotatis och kall sås ned honung i.

Veckans ord: Pläga - betyder bland annat bruka, sköta vårda