Camillas Lilla

Helgen har gått fort
Idag har det varit en bra dag,  tyvärr har den gått alldeles för fort. Socialiserade först med hönsen. Bjöd dem på skalade solrosfrön. De älskar det. Lärde mig för flera år sedan av en som gått djurutbildningar att man inte ska ge samma solrosfrön som man matar småfåglar med till höns och andra djur då de kan få salmonella av dem. Därför köper jag storpack av skalade solrosfrön till hönsen och ger dem lite då och då.
Sen frostade vi av den lilla frysen som vi har i köket. Det tar sin lilla tid men var väldigt nödvändigt.
Allt går så mycket snabbare när man ställer in kokt vatten, annars hade det väl inte varit klart än. Per torkade ur och gjorde frysen fin. Nästa vecka ska vi ta tag i frysskåpet i källaren.
Jag och min sida åkte hem till mina föräldrar. Det var ett tag sedan jag träffade dem, sen skulle jag hämta korv. Pappa hade skjutit rådjur och vildsvin för ett litet tag sedan och sen lämnade han upp köttet till ett företag i Mora, så de gjorde ölkorv och korv av det. Så himla goda. Det är sting i ölkorven och det älskar jag.
Mamma undrade även om jag ville ha hennes gamla matberedare då hon inte använder den. Vi hade tänkt köpa en ny då skålen på min är trasig och den man "matar" ner råvarorna är borta, så min går knappt att använda. 
Den är så otroligt mångsidig. Man kan riva, skiva, göra smoothies, göra smuldel, pajdeg och mycket annat. Så jag är tacksam över både den och korvarna.