Camillas Lilla

Ankorna och Jordgubbsplock igen
Måndag: 
Det blev ingen lugn kväll igår. I två timmar slet jag med att vattna det som var i akut behov av vatten. Stänga växthuset. Städa i ankgården och fylla på deras lilla plaskpöl, städa ur åt kycklingarna och ät hönsen i hönshuset. Fånga in kycklingarna och släppa in dem i deras bur inne. Få in hönsen i hönshuset. Fixa mat och vatten åt alla djur. Leta ägg. Diska skålar och vattentråg. Körde bort använd halm och lade under några bärbuskar. Blev helt slut.
Idag har det varit så hiskerligt varmt. Orkar snart inte med det här mer. När jag tittade igår skulle det regna onsdag-tisdag MEN nu står det att det ska komma 1,7 mm på söndag. Besvikelsen är stor...
Har varit hem till mamma idag. Full sprutt. Skönt att få komma hemifrån ibland. Köpte wienerbröd till oss då jag var in till Borlänge och hämtade lite nya bärbuskar.
Krusbär 'Tatjana', rabarber 'Canada Red' och Krusbär 'Hinnomäki Gul'.
Kom hem runt 16:30, sen blev det full fart igen. Kvällssysslorna är gjorda och ankorna har ätit ärtot så vattnet skvätte. Helt galna.
Idag är de fem veckor om jag inte räknat fel, men det har jag säkert gjort 🙈 Dags att göra ank-eller draktestet snart och verkligen välja vilka jag vill ha kvar.

Tisdag: 
Hoppelihoppsan, ytterligare en dag har svept förbi. Värmen är så tryckande, men idag har det i alla fall blåst lite. Väldigt skönt med vindbyarna som kommit. Har varit fullt upp idag igen. Sovit dåligt natten till odqg, så jag sov lite på förmiddagen. 
Var in till Hedemora. Köpte jord på Jem&Fix och köpte djurmat på Granngården. Blev sugen på jordgubbar, så jag åkte förbi Västerby och plockade på självplocket. Väldigt varmt ute på fältet men ingenting slår färska och solvarma jordgubbar. 
Bara att fixa jordgubbarna direkt när jag kom hem. Nu när det är varmt så blir de förstörda väldigt snabbt. Plockade ur fina jordgubbar och lade i kylen, vi åt hälften idag och ska äta resen imorgon. De som blev över kvartade jag och fryste ner. Ska försöka hinna plocka mer framöver. Behöver frysa ner mer bär så det räcker ett tag.
Blev kvar tidigt i trädgården idag, men jag gick ut 1,5 tidigare än jag brukar. Diskat mat- och vattenskålar, fyllt på mat och vatten. Plockat ägg och stängt in djuren i deras boenden. Imorgon ska ankorna få simma lite, får se hur bra det tar det.
Fixat i trädgården har jag också hunnit med. Tömt bilen på jord och djurmat. 
Nu har de ändrat sig igen angående vädret. Håller fortfarande tummarna för att det ska bli regn, för det behöver vi nu.

Onsdag: 
Idag har jag gjort citronlemonad, gott och väldigt enkelt. Fräscht och uppfriskande, kanske lite mycket socker, men hur ofta dricker man lemonad? 
Citronlemonad 
7 dl vatten
2 dl socker
3 citroner
Häll vatten och socker i en kastrull, värm så sockret smälter. Pressa citronerna och blanda med sockerlagen till lagom styrka. 
Receptet kommer från:

Idag fick ankorna bada i sin nya ankpool och som de fräste runt där. De verkade väldigt glada och nöjda. Ibland önskar jag att vi hade möjlighet till en stor damm till plattfötterna.
Nöjda djur, nöjd matte. Dagny såg död ut, men hon sol- och sandbadade. Tur att man vet att de håller på sådär, annars skulle man sätta hjärtat i halsgropen för jämnan. 
Vill gärna smaka något körsbär, så en del av grenarna slog jag in i fiberduk, men fiberduken är värdelös. Den rasade sönder fullständigt. Borde skaffa något hållbarare till nästa år.
När jag var ute kom det lite duggregn, men så ytterst lite. Regn behövs verkligen och ordentligt med det också. Det brann i naturen inte så långt härifrån idag. Otäckt. Det luktade så mycket rök ett tag att vi stängde fönster och dörrar. 

Torsdag: 
Natten till idag regnade det äntligen lite och jag hoppas på betydligt mer. Började morgonen med att åka och veckohandla. Idag har orken legat på noll och humöret har legat på minus. Vill ha svalare väder nu på en gång. Idag har jag önskat mig långt härifrån. Tänk att få åka bort, bli bortskämd och bara ha det bra. Ljuvlig tanke kan jag lova!
Har stått vid spisen idag, dubbelt upp med värme alltså. Sov middag ett tag. Det behövdes men gav inte nog med energi till resten av dagen. Det är först när det blir kväll som det blir behagligt att gå ut. 
De vanliga kvällssysslorna gjordes, en vaktel rymde och fick inte tag i den. Kommer aldrig att få tag i den heller. Blev besviken då det är en höna som lägger ägg. Har kört ut gammal använd halm på landen. Kör täckodling och det blir dessutom lite fuktigare på jorden av det och lite gödsel på det. Maskarna och mikroorganismerna fåt mat att äta och jorden kommer att bli fin.
Imorgon är det fredag och starten på helgen. Har så mycket som jag önskar att jag kunde göra, men inte kan göra på grund av värmen.