Har hittat ytterligare döda kaninungar. Det känns som om jag ger upp det här. Jag vet inte om de fått coccidos, blivit dåligt matade, eller om det är halmen eller höet, eller om det är något annat. Det kanske är meningen det här. Vill helst bara strunta i allt just nu. Mycket att göra och inget går som jag vill. Orken finns inte riktigt till allt det här heller. Men tänker mig att jag kanske får det lugnt till vintern I alla fall. Hösten ser det ut att bli fullt upp. Är glad att jag har ett jobb att gå till för att byta hemmiljön mot något annat och glad att jag har lillisen som har blivit väldigt mammig just nu. Hen betyder så otroligt mycket för mig.
Tog en runda i min allt mindre trädgård. Är så otroligt förtjust i mina tulpaner. Gillar färgerna jättemycket. Synd bara att rådjuren massakerat flera stycken. Funderar på om det går att klippa ner dem som är dåliga och låta lökarna vara i jorden tills jag flyttar dem. Funderar på om jag ska plantera dem huller om buller för att få en skön färgmix, eller om jag ska hålla mig till att ha alla färger för sig.

Allåkerbären har exploderat i blommor. Så otroligt fina. Hoppas på att få fina stora bär.

Dragonen, gräslöken och oreganon har också börjat växa. Funderar på att göra en dragonhäck för att dela in kolonilotten i olika rum. Det hade kanske varit väldigt mysigt. De måste dock ha stöd för att inte välta.

I köksfönstret börjar sallatden på att gro. Hoppas på betydligt bättre utdelning den här gången. Annars kommer den här att säljas/skänkas till någon annan, med bättre tålamod/idéer på hur man ska få den att fungera. För även där tänker jag ge upp.

Imorgon blir det full fart i alla fall. Hoppas på att den dagen blir betydligt bättre.
Dagens mat: Krämig pasta med heta räkor, parmesanost, tomater, ruccola och bakeoff-bröd (vitlök och örter)
Lördag
Idag såldes de sista 12 kycklingarna. Så nu är jag kycklinglös. Men det blir bra i slutändan. Vill bara få allt klart.

Fler kaninungar har dött. Är helt säker på coccidos. En som kan kaniner har tittat på dem idag. Så jag vägar inte sälja dem. Allihopa kommer att avlivas. Kanske inte just nu, men inom några veckor. Så kan jag demolera burarna och köra det som blir "skrot" till tippen. Ska behålla gångjärn, lås och lite sådant. Kanske några skruvar om de är okej. Så tråkigt. Mår dåligt över det här. Men mitt liv har en förmåga att hamna i både djupa dalar och i höga toppar. Just nu är jag djupt nere i dalen och funderar på hur jag ska ta mig upp till krönet i alla fall.
Idag gjorde jag en otroligt god maträtt. Vegetariskt. Vi åt här hemma så vi höll på att storkna. Så mätta blev jag och Pers dotter. Lillisen provade halloumin, men det var ingen tumme upp där.
Frasig halloumi med tzatziki och rostad potatis 4 port
900 g delikatesspotatis (jag gjorde klyftpotatis istället)
3 dl grekisk youghurt
10 cm gurka
1 klyfta vitlök, riven
1 msk olivolja
3 halloumiostar, 150 g/st
3 msk vetemjöl
1 ägg, uppvispat
3 dl pankoströbröd
4 tomater i munsstora bitar
15 cm gurka i munsstora bitar
1 rödlök i tunna skivor
1 grön paprika i munsstora bitar
100 g kalamataoliver
(Det borde gå att ha I fetaost också tycker jag)
Ev chiliflakes
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200° grader
Lägg potatisen i en ugnsform. Ringla på olivolja, salta och peppra. Vänd runt. Tillaga ca 30 min till gyllene färg.
Riv gurkan grovt. Salta den lätt och låt stå några minuter. Pressa ur all vätska genom en sil. Blanda gurkan med yoghurt, vitlök, olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Dela varje halloumi på längden, det finns ett naturligt "veck" som gör dem lätta att dela utan att behöva skära den med kniv (jag delade halloumin på mitten också, så jag fick fyra bitar av en ost). Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.
Stek dem i generöst med olivolja till gyllene yta på båda sidor. Ta upp och låt droppa av på trippelt hushållspapper.
Lägg alla grönsaker i en salladsskål. Ringla på vinäger och olivolja. Salta och peppra. (Jag hade i chiliflakes i salladen) Vänd runt.
Lägg upp krispig halloumi, potatis, sallad och tzatziki. Toppa eventuellt med lite chiliflakes.
Receptet kommer från:

Ikväll ska jag tömma bokhyllan i vardagsrummet, då lillisen börjat klättra där. Är så rädd för att hen ska göra sig illa och för att förhindra det så ska jag tömma hyllan så hen inte ser något som helst intressant. Då finns det inget att nå överhuvudtaget!
Dagens mat: Frasig halloumi med tzaziki och rostad potatis, grekisk sallad.
Söndag
04:44. Så började min morgon. Behöver väl inte ens säga att jag är trött idag? Bestämde mig för att baka havrelimpan som jag tycker om, med honung och tranbär i.
Tittade ut när jag städat undan allting och fick syn på en domherre. Så otroligt fina. Förra måndagen på morgonen satt det två på trappen när jag öppnade dörren. Har sett dem flera gånger de sista veckorna. Har inte sett så mycket domherrar någonsin under våren. Brukar bara se dem under vintern. Så jag är väldigt förvånad men på ett positivt sätt.

Idag "kupade" jag potatisen, eller rättare sagt, jag fyllde på jord så högt som jag kunde. Har tänkt göra det i flera dagar, men annat och trötthet har kommit emellan.


Såg även att potatisen I den "tomma" krukan har börjat komma upp. Det trodde jag inte. Trodde att den potatisen frusit sönder och dött i och med att jag satte dem så tidigt.

Under eftermiddagen har det inte blivit mycket gjort. Gick och lade mig vid 15:30. Kroppen sa ifrån fullständigt. Sov/halvsov till nästan 19:30. Sen har jag bara gjort det nödvändigaste. Imorgon är det en ny dag. Längtar efter en ny vecka.
Dagens mat: Soppa, hembakt bröd och kokt ägg.
Veckans ord: Karg - Det ät en mager och ofruktsam del i ett landskap.