Är så trött. Sovit dåligt natten till idag igen. Så mycket som maler i mitt huvud just nu. Var iväg och veckohandlade. Skönt att få det gjort, men det var så otroligt mycket folk. Blev ensam hemma under några timmar. Sorterade en massa papper. Har rensat otroligt mycket. Fixade klyftpotatis och den kalla såsen. Fortsatte att rensa. Var iväg till förrådet med saker. Hem och fortsätta att packa saker som jag inte kommer att använda de närmaste månaderna.
När jag kom ut till kaninerna nu under kvällen för att natta dem hade Bodil börjat boa (Ninni gjorde det direkt efter parningen). Kom på att jag hade glömt när jag parade dem. Fick in och räkna. Idag har det gått 31 dagar för Ninni. Så det borde vara dags när som helst.

(För Bodil är det på måndag). Är så ledsen över att behöva göra mig av med mina djur. Det skär i hjärtat och jag tycker att det känns för jävligt att behöva göra mig av med mina pälsbollar och fjäderbollar. De betyder otroligt mycket för mig. Har funderat på hur jag ska lösa det och jag vet inte hur. Får göra som hon, kändisen gjorde, starta en insamling så jag får råd att köpa något, eller inte. Det skulle inte kännas rätt, men hur gör jag för att ta mig dit jag vill? Satt och gosade och myste med Gösta en lång stund och frågade mig själv varför mitt liv alltid blir såhär. Varför jag får lämna trädgårdar och djur. Varför mina drömmar grusas gång på gång. Är så trött på den delen av mitt liv. Det enda jag vill är att bo på landet med djur och barn. Att ha en trygghet på ett lugnt ställe, där man kan smyga ut och sätta sig på trappen och dricka sitt morgonte under sommaren.
Är jätteglad över att ha lillisen (det är det bästa jag har), men jag vill att hen ska växta upp på landet med djur och odlingar för att lära sig vart maten kommer ifrån. Hur ett frö kan bli en buske med tomater. Hur man är försiktig med naturen. Proppa sig full med frukt och bär innan hen ska in och äta. Kunna springa barfota, leka kurragömma i trädgården. Ha en massa äventyr för oss. Kunna gå ut och grilla.
Ska sätta spaden i jorden ganska omgående och börja gräva upp allt. Det känns också jobbigt. All energi jag har lagt ner helt i onödan. Nu får jag lägga ännu mer energi på att flytta allt. All planering jag gjort nu i vinter har varit fullständigt bortkastad. Har flera kilo potatis som kommer att komma i veckan som kommer om postgången går som den ska. Äggen som ligger på kläckning med en hönsras som jag både haft och saknat i många år. Ett växthus som ska monteras ner. Ser bara allt jobb framför mig.
Dagens mat: Schnitzel, klyftpotatis och kall mangochutneysås
Lördag
Idag har jag stått vid spisen större delen av dagen. Har dock inte behövt göra så mycket, det mesta har skött sig själv, men jag har fått vispa, skala, baka, skära kött, dukat, kolla till det jag lagat för att få ett bra resultat.
En ständig favorit här hemma är 'West Key Lime Pie', det är inte så ofta jag gör den dock. Men idag när mina föräldrar har varit här och ätit så kände jag att det var dags igen. Så roligt att mamma och pappa kom förbi på lite mat. Skönt att få umgås och prata med dem.
West Key Lime Pie
10 st Digestivekex
2 msk socker
100 g smält smöra
1 burk sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl pressad limesaft
Skal av 1 Lime
Vispad grädde och frukt/bär till garnering.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Krossa kexen ordentligt. Blanda ihop med sockret och det smälta smöret.
Tryck ut massan i en pajform (ca 23 cm) med löstagbar botten. Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Låt svalna.
Vispa samman kondenserad mjölk och äggulor. Tillsätt limesaft och limeskal och häll blandningen i pajskalet.
Grädda pajen i 15 minuter. Låt pajen svalna innan formen. Ställ I kylen i ett par timmar, gärna över natten. Servera med grädde.

En annan sak som jag gillar är långbakade körsbärstomater i ugn. De blir så otroligt smakrika och söta.
Långbakade tomater
500 g cocktailtomater
2 vitlöksklyftor, skivade
(5 kvistar oregano, uteslöt det)
Torkad timjan (istället för oreganon)
1 nypa strösocker
3 msk olivolja
Salt
Nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 125° (100° varmluft). Dela tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan.
Fördela vitlöken och timjanen (oreganon) på, strö över socker, salt och krydda med svartpeppar.
Sätt in plåten mitt i ugnen i 2-3 timmar (eller ännu längre) så att tomaterna blir lite torrare och skrynkliga och därmed får sötare smak.
Receptet kommer från:
Kvällen har tillbringats i soffan. Är helt slut. Vi såg på en film och åt chips/godis. Lagom kvällssyssla. Vädret idag har inte varit det roligaste. Det har regnat, regnat och regnat lite till. Men då var det skönt att bjuda på middag och ha en interaktivitet.
Dagens mat: Stekt hästbiff, hasselbackspotatis, rödvinssås, långbakade körsbärstomater. Broccoli och hela champinjoner kördes i air-fryiern.
Söndag
Lugn morgon innan jag var hem till en kompis och hennes barn. Vi skulle vara ute i hennes trädgård och gräva. Vi var ute i en timme i ganska kraftigt regn. Hade lera från fötterna upp till hakan. Det var roligt MEN för kallt och lerigt. Vi kom en liten bit i alla fall. Sen åt jag lunch hos henne och vi pratade en del. Nästa gång kommer de hit, så ska hon hjälpa mig att gräva upp buskar.
Lugn eftermiddag också. Lekte med lillisen en väldigt lång stund. Det var roligt. Sen har jag bara vilat. Vädret har inte varit speciellt upplyftande. Typ ösregn hela dagen.
Dagens mat: Köttfärssås och spaghetti med en grönsallad
Veckans ord: Homogenisering - Är en process när fettet i mjölken finfördelas för att fettet inte ska bilda klumpar och lägga sig som ett lager på ytan. Processen sker i ett mejeri