Camillas Lilla

Stora Lunåns Gårdscafé och Murboannas
Fredag:
En full-i-fart-dag. Först besiktning och fick en tvåa, så jag har bil i en månad till. Det är så mycket fel att den inte är värd att laga. Så jag måste hitta en bättre begagnad bil. Tänker inte köpa privat, så jag blir helt lurad. En bilfirma kan man bråka med på ett helt annat sätt om det skulle bli något.
Sen hem till Pers syster och hennes familj. Det var trevligt. Fick med mig några kilo rabarber hem. Blev så glad för det.
När vi åkte därifrån blev det veckohandling. Skönt att få det gjort!
Hemma blev det också full fart. Jag skulle ta reda på alla rabarber. Hade två saker i huvudet. Kräm och rabarberlemonad.
Rabarberlemonaden ska stå i kylen i två dygn innan jag ska röra ner socker. Så det blir att göra klart på söndag. Recept kommer nästa vecka!
Blev även en sats med rabarberkräm. Så gott. Gillar blandningen av sött och surt.
Resten skivade jag och fryste ner. Det blev sex påsar med 300 g i varje. Så sammanlagt blev det nästan 4 kilo rabarber som vi fick med oss hem! Ska försöka komma ihåg till nästa år att de har rabarber som de inte använder, så vi kanske kan åka dit och plocka igen.
Till kvällen blev det hemgjorda langos! Det är inte ofta vi äter det, men det är otroligt gott.
Kvällen avslutades med jordgubbar, rårörsocker och gräddmjölk ❤️

Lördag: 
En ganska jobbig dag. Sovit så dåligt natten till idag, har haft ganska ont och har därför varit väldigt trött. Släppte ut djuren sen blev det lugnt tills vi skulle sova middag. Jag somnade lite efter 10. (Vi skulle iväg och umgås med våra nya vänner mellan 12-12:30). Vaknade 11:57...ren panik. Allt som var oklart. Packa, byta kläder, ta fram cykelvagen. Enda vagnen som jag kan gå med nu när jag har ont då den kan köras med en hand. Lite till krångel innan vi kommer iväg. Inser att det är kokhett ute och att jag satt på mig alldeles för mycket kläder. Halvspringer och tar fram gps:en då jag är osäker på vart jag ska, då jag inte varit hem till henne förut. Kommer på halvvägs att jag inte ätit frukost...GPS:en lurar in mig på en gata med gräs?! Hittar två män att fråga, först är de osäkra, sen kommer de på vilket hus vi ska till. Fel gata, måste springa ner för den och upp på en parallell gata. Kommer inte fram förrän 12:50. Helt slut. Men det var trevligt och roligt. Uppskattar våra sammankomster och skönt att ha andra vuxna att prata med.
Sen tog vi en promenad. Först gick vi till en i byn och köpte honung! Älskar att köpa närproducerat. Sen köpte vi glass och gick på en loppis.
Väl hemma kände jag mig otroligt slut i kroppen. Somnade på soffan ett tag under kvällen. Sedan var det dags för kvällssysslorna.

Söndag:
En utflyktsdag. Vi började med att åka till Stora Lunåns Gårdscafe. Man betalar en entréavgift och sen får man gå runt till alla djur som bor där. Man får gå in i hagarna och gosa och klappa dem, vissa får man mata mot en liten avgift. Sen finns det ett ställe för barnen att leka på och ett café där man kan köpa fika och deras ostar som de gör. Vi kände att det lätt var värt pengarna. Jag har klappat miniatyråsnor, dvärggetter, minigris, miniatyrhästar och en emu. Jag blev faktiskt lite kär i emun, man kanske skulle ha haft ett par någon gång i livet.
Vi fikade även där, de hade ett lagomt utbud och det blev inte superdyrt att fika heller för två vuxna. Vi köpte varsin morotskaka, Per en kaffe och jag en dricka för strax under 160 kronor. Precis när vi skulle gå därifrån så tittade vi på grisen och då sa en pojke "Den där kan man göra bacon av" och jag tror att alla som hörde det började på att skratta.
Sen drog vi till Murboannas för att äta lunch. Alldeles lagomt med folk och maten var riktigt god. Per åt en hamburgare och jag åt en 'bookmakertoast" med ryggbiff. Sen avslutade vi med varsin kula messmörsglass. Så otroligt god glass om jag får säga det själv.
Efter vi ätit så köpte vi hem en god ost. Vi smakade den då den ingick i maten (typ av salladsbuffé) som vi köpte. Både jag och Per blev riktigt förtjusta i smaken och konsistensen, han brukar inte gilla mögelostar. Sen blev det varsin chokladkaka, min är med mest kakaoprocent i.
Förutom att jag ska göra klart rabarberlemonaden ikväll så ska jag ta det lugnt. Kroppen och huvudet behöver vila. Ska kanske planera lite för djur och trädgård. Ska orka ta tag i att könsbestämma ankorna. Tänkte ta en färg om kvällen. Får kanske börja imorgon med det. Måste decimera antalet. Fodret kostar för mycket, de skitar ner alldeles för fort och det tar tid att ta hand om dem. Har för litet ställe att bo på nu. Hade vi bott större och hade haft ett större boende åt dem hade det varit en helt annan sak.