Camillas Lilla

Kycklingkaos och Omplantering
Fredag 
Idag har vi haft en stafettdag. Först praktik, vidare till Ica Säter och hämta lax som jag bokat, sen hem. Per tar stafettpinnen, går till sitt jobb på AW. Jag fixar, donar, leker och lagar mat hemma. Per kommer hem och tar över. Jag skriver det sista på handlingslistan. Åker och veckohandlar. Kommer hem ganska sent. Lägger mig tidigt.
Dagens mat: Pannkaka med körsbärssylt och vispgrädde 

Lördag 
Idag har jag träffat någon som jag inte träffat på länge och hennes bäbis som jag bara har sett på kort. Så kul och roligt att få umgås med henne. Vi var på barnloppis i Folkets park i Hedemora. Ett ord som beskriver det är KAOS. Trångt, folk som rycker och sliter i allt, folk som kastar kläder åt varandra över bord och över andra människor. Vi klarade bara av att vara där inne i 30 minuter innan vi gick ut. Jag hittade en hel del, så jag är väldigt nöjd.
Sen var vi in i lite affärer innan vi åt buffé på Cha-Da Thai. Vilken helgbuffé de hade. Det var thaimat, sushi, efterrätt (både tårta och glass) och dricka som ingick. Riktigt gott var det. 
Vi hann umgås i några timmar och det har gett mig ny energi och jag har känt mig riktigt glad. Efter det åkte jag till Biltema och handlade saker åt Per.
Hemma har det varit full fart. Efter 19 blev det att stänga åt djuren, göra ren min kaninbur. Vi fick ju en massa kycklingar igår, så den skulle in och kycklingar skulle in i den. Av 28 ägg blev det 18 kycklingar. MEN av de 28 äggen chansade jag med 5 ägg från Dora och Dagny. Visste egentligen att det inte skulle bli några kycklingar där då de är starka feminister som hatar tupp-skrället Sivert och ger honom spö när han blir för närgången. Han har fortfarande inte lärt sig att kurtisera sina hönor på ett ödmjukt sätt. Ett ägg avstannade. Resten var blanka redan vid första lysningen. 
Det blev kaos på golvet när jag öppnade äggkläckaren. De rusade åt alla håll och en försökte leka struts och gömma sig. Hen var inte så bra på att gömma sig enligt mig. Vi fick jaga kycklingar över hela golvet. Till slut hittade vi alla, så nu är de tysta och sover.
Band upp ena fönstergurkan idag. Den har verkligen fått fart de sista dagarna. Jag hoppas på att vi får gurkor och att vi slipper skadedjur (spinn).
Sen har jag roat mig med att plantera om 14 paprikaplantor och 12 tomatplantor i större krukor. Har många fler som behöver det större om rötterna.
Men det får jag fixa med en annan dag. Måste nog både ha mer jord och fler större krukor.
Dagens mat: Grillad flankstek, klyftpotatis och mangochutneysås, tomat och gurka.

Söndag 
Hade sovmorgon idag. Började känna mig förkyld igår kväll. Har inte tid nu och inte heller ork till det här. Är så besviken på kroppen som inte verkar ha något immunförsvar överhuvudtaget. 
Har bundit upp tomatplantorna, då de börjat att hänga över kanten på krukorna. Skönt att få det gjort. Har plockat bort lite blad också.
Hyllorna börjar på att bli överfulla. Vill att det ska bli varmt ute så jag kan sätta ut paprika,, basilika, chili och tomater i växthuset.
Måste nog börja sätta majs snart också, men även bönor/ärtor, gurka/zucchini och sallat.
I källaren är det full fart. Kycklingarna låter emellanåt, äter, dricker, busar och sover. Ska sälja dem om några dagar. Vill se att de är pigga, äter, dricker och att bajseriet fungerar innan de får flytta. Skulle så gärna vilja ha kvar de två rödbruna kycklingarna, har nog tyvärr inte plats för dem. Det känns lite surt om jag ska vara helt ärlig.
Har börjat samla nya ägg igen, men bara från grönvärparna. Ska bli spännande att se hur den kläckningen kommer att gå, då jag inte kommer att ta ägg ifrån Dora och Dagny.
Har tvättat, torktumlat och vikt tvätt. Lagat middag Sen har jag försökt vila mellan varven. Har fixat alla kvällssysslor och kycklingarna har fått fräsch mat och fräscht vatten.
Dagens mat: Flankstek från igår, pommes, vitlöksmajonäs, stekt majs och kokta bondbönor.
Veckans ord: Barrotad - Växter som bara köps med rötter, utan kruka eller jordklump.