Camillas Lilla

Valborg
Morgonen började med hembakt bröd till frukost, så himla gott att äta dem rykande varma.
Äggen som våra höns värper har börjat få en helt otrolig gula nu när de börjat vara ute och äta gräs och annat grönt.
Det är så mysigt att gå in i hönshuset och plocka ägg varje dag. Ibland hittar jag helt nyvärpta och varma ägg. Vaktlarna värper där de står och ibland på språng, inte som hönsen som "bäddar" ner sig i ett värprede och kuttrar. Idag blev det full pott.
Vi har varit ute hela dagen, från 10:30-16:45. Jag började med mitt nya land framför uteplatsen. 
Längst in är det smulgubben 'Rebecca' och de två yttersta raderna är det vita smultronet 'White Wonder'. Flyttade dit dem från en stor och en halv pallkrage. Hittade årets första nyckelpiga bland dem.
Lunchen åt vi ute och som "vanligt" blev det kolbullar, men det är så otroligt gott. Hemkokt lingonsylt till dem på bär som vi plockat. 
Lite extra gott med en öl till.
Har grävt ur och flyttat pepparroten. Så länge som jag tänkt göra det, utan att få fingrarna ur. Per fixade däcken på skottkärrorna och körde iväg ett par skottkärror till deras nya plats. Det var hur mycket pepparrot som helst, men mest tunna rötter.
Det tar sin lilla tid att tömma pallkragarna på jord och växter. Det tar mycket längre tid än man tror. Men nu ska pepparroten och kommande jordärtskockor få bo där. Jag fick fyra i somras, men ingen har klarat sig. Var där och grävde i dag, men ingenting fanns kvar.
 
Jag gjorde en sallad till maten idag som blev riktigt bra. 
Sommarsallad
1 tärnad mozzarellaost 
1 tärnad nektarin
1 tärnad tomat
5 cm gurka, tärnad
0,5 liten rödliök, hackad
1 paket örtagårds sallatsdressing
3 msk Olivolja 
2 msk Balsamvinäger (vit)
Blanda ihop allt och låt stå och dra en stund.
 
Måste föresten visa ett par bilder på mig och främst Dagny. Jag satt och kliade henne i solen och efrer en stund däckade hon. Jag VET att hon ser död ut MEN hon somnade bredvid mig på min hand och sov en bra stund.
Sen måste jag skryta lite. Idag delade jag och Per på vår första egenodlade tomat från köksfönstret. Vilken smak mot de köpta tomaterna. Den här var färdigmogen, den var smakfull och perfekt konsistens.
Sen har vi varit och tittat på brasan och fyrverkerierna och det var verkligen ett fantastiskt skådespel att se. Tror att det är den bösta fyrverkerishowen som jag någonsin sett. Det var nog runt 300 personer och tittade.  Många åkte bil, så det verkar som om det var många utifrån.