Camillas Lilla

Ärtskott: Från blötläggning till dag 4
Ännu en dag till ända. Jobb, informationsmöte, handling, hem och äta. Ommöblering och plock. Tror att det blir bättre hemma hos oss nu. Trappen känns välkomnande. Trött på det här kalla vädret. Det skiftar mellan sol, iskalla vindar, mulet och snö. Sedan snön försvann från trädgården så kliar det ännu mer i fingrarna, men vet att odlingssäsongen är många veckor bort.
Tur att vi skrivit en att-göra-lista här hemma. Vi hinner nog lagomt bli klara till våren. Det är inte det att vi har stökigt, utan vi måste till tippen, det ska fixas i hönshuset, det ska fixas till våra framtida ankor,  trädgården ska städas innan vi kör igång med odlingarna, vi ska möblera om, fylla i papper, plantor ska planters om, förrådet ute ska städas ur nu till våren, ägg till kläckning ska vi få tag i...ja, liatan kan göras lång. Listor är bra, då är det enklare att se vad som behöver göras och så stryker man vartefter man blir klar med de olika "uppgifterna" som vi gett oss själva.
 
Då har det blivit dags för ärtskott igen. Blev så sugen på det för ett tag sedan. Så enkelt att göra, så gott och nyttigt. Lade ärtorna i blöt ett dygn först.
När de legat i blöt i ett dygn så planterade jag dem i ett par byttor och lade plast över.
När det gått ytterligare ett dygn så hade små, små groddar börjat titta fram.
Dygn 2:
Dag 3:
 Dygn 4: