Camillas Lilla

Grön ärtsoppa och Husmoderlig
Måndag:
Vilken produktiv dag! Är så nöjd! Har hunnit läsa all litteratur och tittat på en youtubevideo. 'Det pedagogiska trädet'. Har även hunnit börja svara på frågor och det känns bra. Är glad över omdömet jag fick på förra uppgiften. Så nu känns det riktigt bra!
De här kycklingarna är riktigt spännande individer. Så lugna och harmoniska. Det märks knappt att de bor här inne. Är så van med kycklingar som blir hysteriska de första två dygnen när de kommer ur kläckaren och hade väntat mig det av dessa, men inte! (Tack och lov) På bilden är de lite rädda då jag precis bytt underlag. Annars är de framåt och vill gärna picka på mina händer.
Har varit lite husmoderlig idag. Kokat äppelmos till mig, med vanilj i. Har lärt mig en ny sak idag. Har bara skurit bort dåliga delar och skruffset på äpplerna, skurit i bitar och sen kokat äppelbitarna med lite vatten på botten. Sen tog jag potatispressen och hade i de kokta äppelbitarna och pressade dem MEN man får vara försiktig, för äppelmoset kan spruta åt alla håll och kanter. Sen kan man bara skrapa ur kärnhus och skal ur potatispressen innan man har i en ny omgång. Superenkelt. Sen hade jag i så mycket socker och vaniljsocker som jag ville ha och kokade upp tills det hade smält innan jag hade det på burkar. Kommer att koka mer mos då det var så otroligt enkelt! 
Har gjort iordning äppeldricka idag också, nu ska det stå i tre dygn innan det är klart!
Per har rensat all svamp, det är jag tacksam över, då jag har hunnit med annat. Det blev ca 2 kilo orensad svamp. De gula kantarellerna förvällde jag och frös in. 1/3 av trattkantarellerna stekte jag på och gjorde varsin svampmacka av och resten hamnade i torken. Så smidigt det med!

Tisdag: 
En kaosdag, men det blev bra i slutändan och det är jag tacksam för ❤️ Inget har blivit som jag tänkt mig. Men så ser mitt liv ut i 95% av fallen. Imorgon borde det bli mer struktur. 
Idag fick jag äntligen en bild på Sir Vääs lilla charmlock. Om man tittar ordentligt vid stjärtfjädrarna så ser man locken som alla drakar har. Ser lite gulligt ut. Man skulle nästan kunna tro att jag varit fram med locktången, men så är inte fallet.
Har inte hunnit med så mycket idag, varken läsa eller annat, men vissa dagar är så. Får bjuda på en månbild istället. Den var så otroligt fin idag. 
Har städat åt kycklingarna, under protester. Lyfte ur dem, då de blir så rädda när jag plockar i och ur underläggen. Nu har de börjat tappa dunen och små vingspetsar har börjat titta fram. Det går fort med kycklingar.

Onsdag: 
En riktigt bra dag! Har fått så otroligt mycket gjort. Fått läsa i många timmar och min kväll har kunnat användas till annat!
Idag kom lite liljor på posten och lite tulpaner. Har hunnit plantera ner dem också. Jag hoppas på att det ska bli lite fint i rabatten i vår i alla fall.
Har städat hos ankorna idag också, de var in och inspekterade och tjattrade nöjt! De är så enkla att få in i sitt hus. De har stenkoll på vad som händer och de verkar nöjda när de vankar in varje kväll.
Har slängt sommarblommorna som stod på trappen. De har blivit fula och jag fick nog. Snart hade ändå frosten tagit dem.

Torsdag: 
Vilken dag det här blev. Har hunnit läsa lite. Ska försöka hinna klart ikväll då jag vill ha en lugn kväll imorgon och jag vill gärna hinna på en barnloppis på lördag och även träffa en vän på söndag en sväng. Livet rusar verkligen på i full fart. Förstår verkligen inte vart alla timmar tar vägen. Det är alldeles för få sådana på ett dygn. 
Idag blev det en jättegod och superenkel Grön ärtsoppa till middag. Värm 8 dl vatten med 2 hönsbuljongtärningar och hacka under tiden 1 liten gul lök fint. Stek löken i lite smör så den blir genomskinlig och glansig. Häll i 500 g gröna ärter. Fyll på med ca 5 dl hönsbuljong och låt koka i några minuter. Häll i 2 dl grädde och låt koka upp igen. Mixa soppan slät och späd med mer hönsbuljong om det behövs. Vi tyckte inte att det behövdes saltas och peppras överhuvudtaget. Blandade ca 1 dl creme fraiche med 1,5 msk finriven pepparrot och klicka i (supergott!) Kokade vaktelägg till och bakade focaccia. Man blev riktigt mätt kan jag lova! Allihopa blev det.
Har fixat klart äppeldrickan som stod i kylen. Silade och rörde i socker. Fryste ner. Den var god i alla fall! Ska göra en sats till. Gott att göra glögg av i vinter.
När jag städade hos kycklingarna så blev jag nyfiken på hur många hönor jag eventuellt har bland dem. Gick efter bilder jag har och stämmer det så ska jag ha 12!?!?!?! Hönor. Det vore ju helt fantastiskt om det är så. Om man tittar på den kycklingen som den vita pilen pekar på, så ser man att vingen går ända bak till rumpen och att det har börjat växa ut stjärtfjädrar, eller en "poff" som jag kallar den. En tuppkyckling har vingar som räcker halvvägs och ingen poff i den här åldern.
Det ska bli spännande att se OM jag har rätt angående kycklingarna. Nu ska jag nog ta en macka snart och läsa vidare.