Camillas Lilla

Växtmarknad och Nya växter
Fredag: 
Idag har jag varit till stan och veckohandlat och fixat lite andra ärenden. Det tog några timmar. Vi bestämde när jag kom hem att vi skulle ha en lugn dag/kväll. Ofta far vi runt här hemma och fixar med allt som vi vill få gjort, så att sitta still och bara vara är ytterst sällsynt för oss. Tanken är att få klar trädgården iår och bara kunna sätta fröer och plantor i landen nästa år, kanske köpa någon ny planta OM man hittar något spännande. Likaså ska alla djurburar/hägn/hus vara klara så vi bara kan kläcka kycklingar och så. Jag vet att jag har skrivit det förut, men ibland tåls det att upprepas och inte minst för min egen skull, så jag vet vad jag har lovat mig sjäv.
Idag fick Rutger flytta ut igen, hen såg besviken och fundersam ut. Det kändes som hen sa 'Varför sätter ni mig här?' Hen fick med sig sitt hus och de andra var nyfikna, men hen var rädd. Alla kycklingkompisar dog ju inom loppet av några dagar när de kläcktes, så Rutger blev ensam. Hen är inte van med andra vaktlar, mest van med oss, men vi kan inte ha en ensam vaktel inne hos oss.
Kvällsmat blev grillat. Per grillade flintastek, paprikor, majskolvar och färska champinjoner. Jag gjorde iordning grönsakerna, fixade klyftpotatis, stekte sparrisen och gjorde en kall mangochutneysås med lite chiliflakes i.

Lördag: 
Det är verkligen full fart på ankungarna. De drar runt i buren som ett litet huligan-gäng. De äter och badar/dricker samtidigt. Byter vatten åt dem minst tre gånger per dag och städar ur buren morgon och kväll samt fyller på maten när den tar slut. Dock har jag märkt att de nio som kläcktes först har dragit iväg storleksmässigt mot de andra två, det känns som om de är dubbelt så stora om man jämför. Det är bara att titta på bilden och se på dem stora och jämföra med den som jag ritat pilen emot. En tydlig skillnad.
De brukar ha en årlig växtmarknad på orten där jag bor. Så iår passade jag på att gå dit. Hittade två saker som jag köpte. Två plantor vita busksmultron 'Yellow Wonder'. Mina blev dåliga och dog (kanske 5 st som klarat sig av 20-30 plantor) då vi flyttade dom och inte hade någonstans att sätta ner dem, då vi inte hann gräva/fixa nytt land till dem. Tanken är att låta de nya växa på sig och sedan börja dela, för att få många. Bygga upp ett litet bestånd igen då de är så otroligt goda och dessutom ger smultronen så mycket bär att man sällan hinner äta upp allt.
Sen köpte jag något som jag velat ha i över tio år, nämligen buskkörsbär. En kanadensisk sort som ska klara sig upp till zon 7. Den blir inte mer än ungefär två och en halv meter hög och så kunde man välja att stamma upp den så den blir som ett litet träd eller ha den som en buske. Jag vill ha en buske känner jag! 
Älskar körsbär. Det är något speciellt med de bären. Gott att äta som de är, brukar göra en god mjuk körsbärskaka, använder dem i en maträtt med rökt sidfläsk och potatis, saften är också god. Man kan nog göra väldigt mycket med dem. Det gäller bara att hinna före fåglarna! 
Såg att en av mina bondbönor börjat blomma. Helt galet egentligen. Har så många land att gräva för att få ner allt. Vill så gärna få allt att överleva. Ska försöka få loss ett par eftermiddagar och gå ut efter 19 på kvällen. 
Såg att sparrisen tittat upp, det kändes riktigt kul MEN vi får inte skörda förrän om tre år. Tre år är lång tid, men den som väntar på något gott...

Söndag: 
Den här odlarbänken fick jag i present idag ❤️ Man kan koppla på vatten så man kan vattna grönsaker/potatis innan man tar in det och även det man planterar när man ändå håller på. Det ska dit lite rör och en vattenuppsamlare under, så vattnet kan användas till att vattna andra land. Synd att slösa med vattnet.
Har börjat på ett nytt land. Hoppet vill att det ska vara klart inom en vecka MEN förnuftet säger att det inte kommer att bli så.
Buskar ska ner där, mina röda vinbärsbuskar (som jag glömt att jag hade) och krusbäret som jag köpte i Tällberg. Sen ska örter och blomor ner där. Tänkte enbart ha perenna örter just där. Blommor ska jag ha både ettåriga och perenna. Smultron, både vits och röda. Tror att det kommer att bli bra.
❤️❤️❤️
Idag firar vi alla mammor lite extra då det är mors dag. Alla mammor som sliter för att få ihop dagarna. Alla mammor som älskar sina barn gränslöst. Alla mammor som alltid finns där för sina barn oavsett om de är små eller vuxna. Alla mammor som busar med sina barn. Alla mammor som tröstar sina barn. Alla mammor som stärker sina barn så de blir fina individer. Alla mammor som hejjar på och stöttar sina barn. Alla mammor som lär sina barn empati. Alla mammor som lär sina barn att respektera andra. Alla mammor som lär sina barn ödmjukhet. Alla mammor som lär sina barn rätt och fel. Alla mammor som gör så gott ni kan. Alla mammor som lär sina barn ärlighet. Ni är BÄST ❤️
❤️❤️❤️