Nu har julifieringen börjat. Redan i slutet av september så började det att komma fram julsaker i affärerna. Igår fick jag en tidning som jag prenumererar på och då var det fullt med julmat i, en julspecial.

Så mycket gott, så nu började ju jullängtan att smyga sig på. Hittade ett recept på 'Fläder-, citron- och dillsill' och då började tankarna på julmat att snurra runt i huvudet. Man kanske borde göra den till jul?
Packade fika och drog iväg på ett möte som blev väldigt fint. Är så tacksam för det. Efter mötet blev det veckohandling och köpa hem kinamat. Så otroligt gott! Jag köpte friterat ankbröst i hoisinsås med rostad lök. Per köpte Blåmusslor, jätteräkor och bläckfisk i bbq-sås. Provade att äta en bit blåmussla. Det var inget för mig smakmässigt. Otäck alldeles för salt smak, men jag provade i alla fall!

Var ut och skulle stänga åt hönsen och ankorna. Hittade inte Molly. Idag låg hon i värpredet och pickade aggressivt på mig. Flyttade henne till sittpinnen, hon blev sur, men jag vill inte att hon bajsar i värpredet. Räknade efter och hon är ca 21-22 veckor, så det är inte helt omöjligt att hon skulle kunna börja värpa snart. Hade varit skoj med gröna ägg till jul.

Ikväll ska vi slappa och se på den nya Haunted Mansion på Disney+. Får se om den är bra.
Lördag:
Filmen var sådär. Varken jättebra eller dålig. Märks att det är en familjefilm, men tycker på något sätt att handlingen hade kunnat vara ännu mer spännande och rolig på något sätt.
Blev sugen på en toast som jag hittade i Instagramflödet. Klart man måste prova på då. Det är Jennie Wallden som lagt ut receptet (hon gör mycket gott) Jennie Wallden.

Koreansk Street Toast, 1 port
2 skivor toastbröd, formfranska
Smör till stekning
Naturell rapsolja till stekning
1 stort ägg
1 dl spets- eller vitkål
2 msk riven morot
2 msk hackad rödlök eller salladslök
Salt och malen svartpeppar
2 skivor mellanlagrad ost
1-2 msk majonäs
1-2 msk ketchup
Stek brödet gyllene på båda sidorna i smöret.
Rör samman 2 msk kål, all riven morot, samt lök och ägg. Salta och peppra.
Stek en toast-stor hög i ca 2 minuter. Vänd omeletten, lägg på osten och stek i 2 minuter till, eller tills omeletten är klar.
Värm ev bröden i stekpannan igen om de har svalnat. Lägg omeletten på ett av bröden. På ned ketchup. Strö resterande kål över och ringla över majonnäsen. Toppa med det andra brödet. Klart!
Idag har jag städat ordentligt till både höns och ankor. Det var skönt att kunna städa ordentligt i lugn och ro. Placerade in en kycklingbur också. Sivert höll på och springa in och ut. Han var väldigt sugen på Mini och Molly, det är väl de enda två som han inte har respekt/är rädd för. Han parade sig med Mini under högljudda protester. Han vågar inte ge sig på Doris och Dagny, då skulle han få stryk av tanterna som han sent skulle glömma.

Kycklingarna hade börjat lukta så himla illa och de blev 3 v idag, så de fick flytta ut till sina kumpaner. Fyra hönor ska få bo kvar. Ska bara hitta några namn som känns lite fina och ändå lite roliga. Vi får spåna fram lite namn. Sen måste de bli lite större innan jag bestämmer mig för vilka som ska få bli kvar.

Under eftermiddagen hade vi lite besök, skönt att få umgås med andra. Sen har tiden rasslat på igen. En lugn kväll, ska göra klart det sista på veckans uppgift. Så kan jag börja med nästa veckas imorgon. Imorgon ska vi hem till mina föräldrar och umgås.
Söndag:
En bra dag. Lugn förmiddag, sen åkte vi till mina föräldrar. Så skönt att träffa dem igen. Sjukdomar och respr har kommit emellan, så det har gått en hel månad sedan vi sågs sist. Vi fick god nat, vildsvinsbiffar med kokt potatis och svampsås på trattkantareller.
Vi kom hem ganska sent, så det blev att natta djuren och sätta sig i soffan. Imorgon blir det att läsa hela dagen.