Kom på för ett par dagar sedan att det är dags för glasrabarber, sen glömde jag bort det igen. Kom på det idag igen när jag var ute. Gick och hämtade en svart hink och en sten och tog en annan rabarberplanta än förra året. Har fyra plantor att välja på som det ser ut iår.


Det är så otroligt gott med glasrabarber. De är så mjälla och fina i smaken. Längtar efter årets första, färska rabarberpaj. Längtar även efter färsk, hemkokt kräm på just rabarber. Vill ha extremt mycket rabarber. Rabarberlemonad är också riktigt, riktigt gott. Rabarberchutney är också en smakhöjdare till grillat och så tänkte jag prova picklad rabarber. Det finns hur mycket som helst som man kan göra om man vill.
Gräslöken har tittat upp ordentligt. Jag blir glad när jag inser att jag sådde fröna till de här tuvorna förra året. Har många. Ska plantera ihop alla av en sort i en pallkrage och den andra sorten i en annan pallkrage.

Först tänkte jag i små pallkragar MEN jag har hunnit ändra mig. Har nog mellan 15-20 plantor. Lika många av varje sort på ett ungefär. Räknar med att bli självförsörjande på gräslök iår. Har en tredje sort, kinesisk gräslök, men tror inte att den klarade vintern. Den ska få mer tid på sig att komma upp. Annars får jag så en ny omgång iår.
Gjorde en tonfiskröra till middag idag och den serverades med kokt potatis och tomat. Blev lite för gott, så jag hann inte fota den. Lika gott på hårt bröd eller på rostat bröd.
Tonfiskröra
1 burk créme fraiche, 2 dl
2 msk majonäs
1 liten rödlök, hackad
0,5 msk citronsaft
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
3 skalade och hackade ägg
3 msk hackad dill
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Rör ihop alla ingredienser ordentligt och krydda tills du får en bra smak
Dagarna bara flyger iväg och jag känner aldrig riktigt att jag hinner ikapp. Har samlat lite vuxenpoäng idag.
- Tvättat bilen
- Skickat brev (snigelpost)
- Lämnat kläder till secondhand
Har en lång lista som jag håller på att bocka av. Men det är väl så i livet, en ständig önskan om att hinna med mer än vad man gör.