Mormors äppelkräm

Gjorde till sist en äppelkräm i torsdags som min mormor brukade göra när hon levde och den var så god. Jag älskar ju hemlagat och det spelar ingen roll om det är mat, bröd, fikabröd eller kräm eller något helt annat. Så jag fick för mig att jag måste ju bara göra äppelkräm och den smakade precis som mormors gjorde. En smak som är god glömmer man aldrig, sen är det bästa alltid att laga från grunden för då vet man att dte inte är en massa onödiga tillsatser och det är väldigt bra för kroppen och man kan välja OM man lägger till eller tar bort saker ur recpetet. Håll i er, för här kommer;
 
Mormors äppelkräm:
500 g äpplen (tärnade)
4 dl vatten
1½ dl strösocker
2½ msk potatismjöl
 
1. Häll äppeltärningarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt koka upp och koka tills det är lite mosigt, det får gärna vara kvar äppelbitar i.
2. Rör ihop lite vatten med potatismjölet.
3. Ta av kastrullen från värmen och rör i vattnet med potatismjölet i. Rör om ordentligt.
4. Sätt tilllbaka kastrullen på plattan och låt det nästan koka upp igen, vid de första bubblorna ska kastrullen dras av plattan.
 
Man kan äta krämen varm eller kall med mjölk till.
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: