Recept och Full fart

Fredag 
Idag har jag varit riktigt trött. Vädret gör inte en heller piggare och dessutom blev det sent igår. Skruvade ihop leksaksköket lugnt och systematiskt och jag gjorde inte fel en enda gång. Men det tog nästan 2,5 timmar och jag blev supernöjd med både mig själv och slutresultatet. Dagen har gått i rasande fart. 
Eftermiddagen tillbringade jag i köket. Gjorde lite mat, bakade och gjorde en fruktsallad. Bilderna är inte vackra och det är jag medveten om. Här på min blogg är det inte vackrast vinner, lägger hellre tid på skrivandet för tillfället. Jag gjorde en väldigt god kyckling som jag tänker göra om någon gång. Tror att alla här hemma gillade den. Jag hade tyvärr inga färska kryddor här hemma, därför det ser lite tråkigt ut. Jag hare inte heller ekologiska apelsiner  då jag inte hittade det i affären, så det blev inget rivet apelsinskal heller.
Apelsinkyckling med rosmarin och paprika 
1 kilo kycklingben
1 apelsin
1 röd paprika 
2 gula lökar 
2 msk olivolja 
1 rosmarinkvist 
1 krm svartpeppar 
Marinad 
3 vitlöksklyftor 
1 rosmarinkvist 
1 apelsin, rivet skal + saft
1 tsk salt
Garnering 
Rosmarin
Rivet apelsinskal 
Servering
Potatis 
Grönsaker 
Ugn: 225°
Marinad: Skala och hacka vitlöksklyftorna. Repa rosmarinen. Blanda vitlök, rosmarin, apelsinskal och salt. 
Lägg kycklingbenen i en smord ugnsform,  gnid in kryddorna och pressa över apelsinsaften. 
Klyfta den andra apelsinen och lägg i formen. Kärna ur och dela paprikan, lägg i formen. Skala och klyfta löken, lägg i formen.
Ringla över olja och strö över rosmarin. Peppra. Stek strax under ugnens mitt i ca 30 minuter, tiden beror också på hur just din ugn fungerar. 
Garnering: Toppa med rosmarin och rivet apelsinskal 
Servering: Servera med potatis och grönsaker 
Brödet ser ut att ha fått en näsa, en jäsbubbla.
Dagens mat: Apelsinkyckling med kokt potatis och broccoli 

Lördag 
Har hunnit städa hos hönsen. Blev arg då de härjar i hönshuset, så de blev utvisade till hönsgården. Inte populärt. Sen har det varit full fart hela dagen. Har inte hunnit göra något för mig själv.
Dagens mat: Rester

Söndag 
Gjorde pannkakor till lunch, och i ett ägg var det dubbla gulor. Lite svårt när man är ny på att värpa och kroppen inte riktigt har koll på proceduren. Älskar hemgjorda pannkakor. Det tar tid, men är så otroligt goda.
En ganska lugn dag i övrigt. Var hem till min syster och hennes sambo en sväng på fika. Mamma och pappa var också där. Otroligt roligt att träffa dem och få prata. Bara känslan av att åka hemifrån. Nu har jag precis ätit, så det kommer att bli en väldigt lugn kväll. 
Dagens mat: Köttfärsröra med ris

Veckans ord: Mankemang - Problem 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: