I måndags kom mina föräldrar och min syster hit på en liten påskmiddag. Syrrans kille hade tyvärr blivit förkyld. Så roligt att äntligen ha årets första middagsgäster. Bjöd på en chiligryta. Receptet hittar ni här: Tommys lördagschili med gräddfil och bröd . Bakade nattjästa bröd till och gjorde picklad rödlök och en liten sallad på gurka, tomat, purjolök och paprika. Till efterrätt blev det en kladdkaka, men insåg nu att jag glömde ha på passionsfrukten. Men den var riktigt god!

Kladdkaka med vit chokladkräm och godis
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
Vit chokladkräm:
100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
Topping:
3 passionsfrukter
Chokladgodis
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175°. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda I en bakplåtsklädd och smörad springform (ca 20 cm) i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen
Chokladkrämen;
Grovhack den vita chokladen och lägg I en bunke. Värm vispgrädden i en kastrull. Ta bort från plattan och häll ned över den vita chokladen så den smälter. Låt svalna något. Rör ner philadelphiaosten och vispa tills det blir fluffigt. Ställ in I kylen och låt stelna något. Strax innan servering, lägg på den vita chokladkrämen på kladdkakan och toppa med passionsfrukt och dekorera med chokladgodis.
Receptet kommer från:
Har äntligen fått ut en annons med vad jag söker för ägg, efter överläggning med mig själv. Har i och för sig förankrat det med Per också. Det blev de här raserna:
- Skånsk blommehöna eller Silverudda blå eller
\nFifty Flowery Guld eller eventuellt Hedemorahöns.
\nFifty Flowery Guld eller eventuellt Hedemorahöns.
- Svensk blå anka eller Löpanka
- Dvärg kochin
Skulle aldrig köpa något som har med djur att göra utan att prata med Per först. För hur det än är så är vi ett team och speciellt viktigt när det handlar om levande varelser. De är mitt ansvar MEN när jag är sjuk så måste Per hoppa in. Kommer att behålla ett fåtal av de jag kläcker. Anledningen till att man köper många ägg är att mellan 55-60% (ibland mer) brukar bli tuppar. Jag vill ha äggläggande hönor. Ska byta ut minst en av mina hönor jag har nu, men det kan sluta med att alla fyra ryker. Det beror på hur jag känner i slutändan.

Vill hämta äggen i slutet av april/början av maj och en anledning är att i min bra äggkläckare har jag just nu en testomgång av vaktelägg. Har ingen aning om de är dåliga på grund av att de legat för kallt ute. Tupparna har i alla fall parat sig med hönorna i minst en månad..
Vi försöker äta vegetariskt mellan två och tre gånger i veckan. I tisdags provade vi att äta fyllda portabellosvampar för första gången och det var riktigt gott. Vi åt klyftpotatis, vitlökssås och tomat till. Det här kommer vi lätt att äta igen!

Vitlöksfylld portabella, 4 port
8 portabellosvampar
0,5 knippe bladpersilja
0,5 knippe basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
1 tsk potatismjöl
1 krm grovmalen svartpeppar
2 dl lagrad riven ost
Ansa och bryt loss foten från svampen. Lägg svamphattarna upp och ned på ett ugnssäkert fat. Finhacka svampfötterna. Strimla bladpersilja och basilika. Skala och finhacka vitlöken. Blanda senap och potatismjöl och krydda med svartpeppar. Vänd i svamp, vitlök och örthack.
Fördela blandningen på svampen. Strö över den rivna osten. Gratinera i 225°C, ca 20 minuter.
Receptet kommer från:
Vi tittade på 'Trädgårdstider' i tisdags och snacka om att man får ideer. Där började Tareq odla svamp i någon form av gammal byggkoja. Jag har velat prova odla svamp länge nu och kom på att man kan köpa mycelpluggar och ympa själv. Vad vore livet utan att testa? Inte speciellt kul. Så jag skickade efter detta:

Det blev även en borr och vax att täta hålen med. Nu ska jag bara få Per att ta ner en björk i lagom diameter och kapa i 0,5 m långa bitar. Sen är det bara att köra på. Kul! Vi har pratat om att odla svamp inne, men Per tror att det blir en doft som inte är helt angenäm, så då är det här ett mycket bättre alternativ!
Jag köpte sakerna härifrån:
Vi håller på att planera trädgården som bäst och jag fick en (enligt mig själv) en väldigt bra idé och det tyckte även Per. Det finns en nedgrävd studsmatta här på gården som ska bort och jag vägrar fylla med jord, då det kommer att gå åt mycket jord och den jord vi har behövs till nya land. Sen kom jag på att vi kan sätta blåbärsbuskarna och lingonen där. Vi fyller upp med spån från hönshuset/vaktlarna nästan ända upp till kanten. Plattar till. Fyller på sista biten med torv och lite jord, sen planterar vi alla blåbärs- och lingonbuskar där. De vill ha riktigt surt för att må bra! Då har vi problemet löst med vart de ska planteras någonstans.
Har äntligen börjat med kaninbursbygget. Så roligt att få bygga något på egen hand! Buren är 2,5 m lång och 1 m bred. Har lite saker som jag måste lösa, men det är bra hjärngympa.

Jag älskar att såga, spika och skruva. Är mycket bättre på det än handarbete och sy och sådana där saker. Tanken är att två kaniner ska bo i den här buren. Två gotlandskaniner. Har egentligen inte bråttom att hitta dem. Ska försöka bygga klart buren så fort som möjligt ändå. För plötsligt så finns kaninerna bara där.
Har även fått min sista blombukett som jag köpt av de lokala scouterna. Så himla fina buketter och det är flera olika sorters tulpaner i dem. Tulpaner ger vårkänslor och det är så härligt! Vill ha lite varmare bara så tjälen försvinner.

Hade beställt rabarber och björnbär, de har kommit nu, så jag ska åka och hämta dem idag eller imorgon. Vi får se vad som känns bäst. Idag kommer det att bli en lugn dag i övrigt. Har ingen som helst lust att stressa runt och dessutom är vädret dåligt. Det regnar.