Idag blev det dags för att starta om min hydroponiska odling. Jag tog de sista små sallatsbladen till maten. Sallaten som vi odlar i våran 'Harvey' används främst på mackor till frukost. Odlingen är så enkel, det enda man behöver ha koll på är vattennivån i odlingslådan. Det är gott att kunna äta sallat året runt.

Inte mycket kvar av två stora salltshuvuden.

Rötterna blir riktigt fina och stora.

För att sallaten ska växa så behövs näring i vattnet och det är det enda man behöver tillsätta.

Det finns två markerade nivåer i odlingslådan. Först ska man fylla på till den högsta nivån. Sen när rötterna kommit och blivit fina så ska vattennivån hållas på den nedre markeringen. Man måste hålla koll så rätt mängd vatten finns i odlingslådan.

Locket på (som man får lyfta på emellanåt för att kolla vattennivån)

Den här gången har jag förgrott salladen, ibland gäller det att vara förutseende. Man kommer igång lite snabbare då.

Sen trycker man ner cellerna i locket och sedan är det bara att vänta på en härligt god och krispig sallad.