Camillas Lilla

Ibland är det bra att man är bekväm av sig
Idag har jag hunnit med lite mer än igår. Lagade mat när jag kom hem. Blev sedan inne en stund och småfixade innan jag gick ut. Tog med mig lite godsaker till hönsen. Ibland är de bra lustiga. Så fort de fick syn på melonhalvorna hoppade de jämfota bakåt och sprang iväg. Livrädda, ibland är de riktigt fjantiga. Den enda som först vågade sig på godsakerna var Lillan, efter en stund vågade även de andra sig på melonen.
De fick påfyllt med mat och vatten, jag städade av bajsbrädan också. Jag plockade ägg och pratade med dem. Gosade med ett par av dem också.
Fick sedan för mig att börja röja i trädgården lite. Tömma krukor och bära bort dem till komposten. Hade en låda som blivit stående där då jag varit lite lat och bekväm av mig. Ibland blir det bara så. Öppnade locket på lådan och såg till min förvåning att det grott! Vad tror ni att det är?
Jo, den är ju full i små, små lingonplantor! Trodde att det var helt kört, men lät just den lådan stå kvar (av någon outgrundlig anledning), trodde aldrig att det skulle bli något i den överhuvudtaget. En glad överraskning! Tur att jag har en nästan helt klar pallkrage där jag kan plantera dem i. Nu vill jag att det blir helg, så jag kan fixa det!
Tranbären växter så det knakar, kommer att få en hel del bär i år igen om de hinner mogna. Ska bara komma ihåg att frysa dem i så fall, så de inte blir så otroligt beska i smaken igen.
Det tog längre tid ute än jag trodde. Kom in och bestämde mig för att bjuda Per på efterätt. Stekte sockerkaksbitar i smör, vispade vispgrädde, strösslade över amerikanska blåbär och hyvlade över lite vit choklad. Supergott!
Imorron kommer jag att ha fullt upp från att jag kommer hem tills att jag ska sova. En mindre rolig sak står på agendan. Men så är det ibland.