Idag har det varit en dag som jag haft fullt upp. Jag har börjat sätta upp julsakerna, julstäda, bakat och städat hos både höns och vaktlar.
Började med att sätta upp julgranen ute. Det var iskallt åt fingrarna. Termometern stod på -7°. Men det var bara att göra. Förra året började jag med att även sätta julgranskulor i utegranen. Blev nöjd, så vi kör lika iår igen.

De röda kulorna ger ett fint sken av ljuset ute när det är mörkt ute. Drömmer en vacker dag om att ha en klädd gran i ett växthus med ljus och dekorationer. Började ta fram ljusstakar i fönstren och klä granen innan jag gick ut till hönsen och vaktlarna.

Såklart bråkade hönsen med mig. Det var så kallt ute att jag inte hade hjärta att stänga ute dem. De svarta stod i kallrasskyddet ett tag innan de kom in. De bruna pickade på mig och drog i kläderna och vaktlarna pickade på plexiglaset. Sen kom de svarta in och sen började hönsuslingarna på att sprätta där inne. Blir halvt galen på dem, men det blev klart till slut!
Gick in och fortsatte med julstöket. Det blev rött, grönt och guld till slut och tänkte skippa glittret iår. Man måste ju inte göra som man alltid gör. Jag gillar att ändra på saker och ting. Ingen jul ska vara den andra lik. Ska även skippa julgardinerna iår.



Jag är nöjd med resultatet. Kul att ha möjligheten att kunna välja olika färger varje år tycker jag. Det blir så kreativt. Man får tänka till lite.

Bordet blev också väldigt fint. Har inte lagt på juldukarna än, det vill jag vänta med till dagen innan julafton ❤
Jag måste ju också börja baka lite mer till jul och idag blev det en saffranskaka med vit choklad. Den är riktigt god. Bara hoppas på att den blir bra och kladdig!

Receptet kommer från:
Saffranskaka 12 port
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen (+ riven kokos, jag använde kokos istället för ströbröd när jag bröade formen)
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Nu ska jag städa undan det sista för idag och så ska jag göra mig en kopp varm choklad och slå på någon film, för det känner jag mig värd.