Blev sugen på att göra kräm och tog de första bären jag såg i frysen och det råkade vara just blåbär. Tycker att blåbär är "svåra" då de inte smakar så mycket om man inte blandar något annat i men de luktar gott.

Blåbärskräm
0,7 liter färska eller frysta blåbär
1 dl socker
7 dl vatten
3 msk potatismjöl
Rensa och skölj blåbären. Frysta blåbär sköljer du inte.
Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig.
Tillsätt blåbären och koka dem i 3 minuter.
Smaka av och se om det är lagom sött. Tillsätt annars lite extra socker.
Ta lite vatten i botten på ett glas och rör ut potatismjölet samt tillsätt det under omrörning till blåbären. Tillsätt så mycket så du tycker att blåbärskrämen blir lagom tjock. Tillsätter du för litet får du blåbärssoppa och då kan du bara tillsätta mer potatismjöl.
Koka upp blåbärskrämen och låt sedan svalna. Ställ blåbärskrämen i kylen.
Servera blåbärskrämen varm eller kall med gräddmjölk eller lättvispad grädde och söta mandelskorpor.
Receptet kommer från: