
Igår provade jag att baka något väldigt enkelt och gott. Egentligen ska man ha glass eller vaniljsås/grädde till men jag åt dem som de var. Smördegsknyten med choklad och hallon. Så goda och frasiga. Att man inte använder smördeg oftare egentligen, man kan ju göra vilka efterrätter som helst med det och variera i all oändlighet med bär, kryddor och fyllningar. Nu knölade jag ihop mina till riktiga knyten, de ser inte ut så i orginalreceptet som för övrigt kommer härifrån:
Smördegsknyten med choklad och hallon 4 stycken
4 smördegsplattor
50 g mörk choklad (funkar med mjölkchoklad också)
50 g cream cheese
1 msk rårörssocker
2 tsk vaniljsocker
15-20 hallon
Blanda cream cheese, rårörssocker och vaniljsocker till en krämig smet. Fördela smeten på varje smördegsplatta. Hacka chokladen och fördela på plattorna. Avsluta med att lägga på hallonen. Vik sedan 2 av hörnen mot varandra. Lägg det enda hörnet över och tryck till lite så att det håller ihop under gräddningen. Lägg knytena på bakplåtpappersklädd plåt, grädda sedan i mitten av ugnen i 10-15 min i 225 grader. Servera gärna varma med vaniljsås eller vaniljglass.