Ernsts vildsvin och Full fart

Idag har det varit full fart hela dagen. Efter frukost började jag med att göra helrent i hönshuset. Jag bytte allt spån. Köpte billigt på ett ställe och det gör jag aldrig om. Det har dammat något hemskt där inne  nu har jag köpt dyrare spån på Granngården igen. De jag köpte ska damma mindre och jag har varit nöjd med det. Man ska inte försöka spara in pengar på vissa saker, så enkelt är det!
Efter snöskottning och hönshuset så har jag bakat hela dagen (och tvättat) Jag har gjort limpor, pepparkaksmuffins, saffransmunkar och Ernsts vildsvin. Idag tänkte jag bjuda på receptet på Ernsts vildsvin. Såklart är det från rv-programmet 'Jul med Ernst' men jag tror att det här programmet sändes för fler år sedan.
Receptet kommer från:
Ernsts friterade vildsvin
50 g jäst
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
5 dl mjölk
1,4 l vetemjöl
150 g margarin
Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
Lös jäst, socker och salt i bunke. Häll på fingervarm degvätska.
Blanda i de torra ingredienserna. Spara lite mjöl till utbak.
Jäses under duk ca 30 minuter.
Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek.
Ta ut grisar med pepparkaksformar. Fritera i tjockbottnad kastrull i matolja. Rulla grisarna i kanel och socker.
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: