Idag var det dags att baka en blåbärspaj till imorgon. Jag gillar verkligen Camilla Hamids recept, hon kan det här med att kombinera riktiga godsaker. Så den här gången fick det bli en 'Knäckig blåbärspaj', min syster har bjudit på den en gång och den var riktigt god. Så det blev dags att prova göra en egen. Receptet kommer från:

Knäckig blåbärspaj 6-8 port
Fyllning
500 g blåbär, färska eller frysta
0,5 dl syltsocker
2-3 tsk potatismjöl (alt majsstärkelse)
Knäckigt täcke
175 g smör
2 dl strösocker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen.
I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den på bärfyllningen.
Bre försiktigt ut i ett jämnt lager över bären.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.
Pajen är jättegod att servera direkt men det går utmärkt att förvara den i kylskåpet tills den svalnat.
Servera med en kula vaniljglass eller massor med vaniljsås.