Då jag vill utveckla min päronkonsumtion så håller jag på och testar en massa onyttiga recept. Päron är ingen favoritfrukt MEN jag tänker mig att den kan vara väldigt god på många olika sätt. Visst kan päron vara goda att äta, men då ska de vara lagom hårda, saftiga och inte gryniga. Så jag tycker att det är svårt att hitta det perfekta päronen. Tänkte därför försöka med min första egna päronkaka. Dock så tog det över 2 timmar att grädda den då min ugn inte vill samarbeta. Så den hann sjunka ihop innan den blev klar och jag både frustrerad och arg. Börjar på att tröttna på att baka. Det ska vara smidigt och gå efter tiden som står i boken, 5-10 minuter hit eller dit är okej, för alla ugnar fungerar olika, men över 1 timme extra är för mycket.

Recept kommer från:
https://www.koket.se/mitt-kok/christina-gyllner/paronkaka-med-kardemumma/
Päronkaka med kardemumma
2 päron, mogna, medelstora
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
vaniljglass, till servering
3 ägg (stora)
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk kardemumma, stött
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.
Kärna ur päronen och skär 1-2 cm bitar. Lägg i en påse med 1 msk strösocker och vaniljsocker - skaka runt påsen. Lägg åt sidan medan du gör smeten.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck nu ner päronen i smeten. Fördela små klickar av smör på toppen.
Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Täck med folie om kakan blir för mörk. Servera päronkakan ljummen med vaniljglass