

Idag åt vi något som jag aldrig ätit i mitt snart 35-åriga liv fondue. Per är uppvuxen med det så han kom med idén om att vi skulle äta det, och jag som älskar mat var inte sen med att haka på och idag var det alltså dags.
Vi hade;
• Grytbitar
• Färska champinjoner
• Scampi
• Lök
• Bröd
• Köttbullar
Sen gjorde jag en frityrsmet, som blev lite för tjock....men det ska vi ändra på till nästa gång. Hade i:
• 2 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 0,5 tsk salt
• 1,5 dl öl
• 1 äggvita, hårt vispad
Blanda ihop allt utom äggvitan som ska vändas ner. Sen är det bara att doppa valfritt tillbehör innan man stoppar ner det i fonduegrytan.
Till det behövdes en sås, men vi hade inget recept att gå efter, mer än det vi hört av Pers familj. Så jag fixade ihop en egen sås efter hur jag trodde att den skulle vara:
• 3 dl vispgrädde
• 3 msk majonäs
• 1 dl sweet chilisås (man får smaka efter själv hur man vill ha det med styrkan)
• salt
• peppar
Vispa grädden löst, vänd ner majonäs och sweet chilisåsen och salta och peppra efter behag.
Vi kommer lätt att göra om det här!