Saffransvåfflor

Vi har ju alltid pannkaks/våffelsöndagar här när bonusdottern är här och när jag kollade på Mandelmanns Jul så gjorde de saffransvåfflor. Jag blev nyfiken på hur de smakade, så idag, ett par dagar innan jul så blev det Saffransvåfflor med hemkokt jordgubbssylt och vispad grädde. Kan avslöja att det blev riktigt populärt här hemma. Våffelsmeten innehåller inte några ägg och så ska den jäsa. Det doftade verkligen saffran här hemma och vi associerade det med lussebullar. Helt klart värt att göra saffransvåfflor!
 
 
Receptet kommer härifrån:
https://www.land.se/recept/mandelmanns-saffransvafflor/
 
Saffransvåfflor, 4 port
4 dl mjölk
25 g jäst
0,5 g saffran
0,5 tsk socker
4 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
 
Värm mjölken så att den blir fingervarm, cirka 36 grader. Smula ned jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.
Mortla saffranet med sockret och rör ned det i bunken.
Tillsätt mjölet och saltet och vispa ihop till en jämn smet. Låt smeten vila i 20 minuter i rumsvärme.
Smält under tiden smöret på svag värme och blanda i smeten.
Hetta upp ett våffeljärn och häll i smet. Grädda gyllengula våfflor och servera med vispad grädde och jordgubbssylt.
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: