
Jag köpte på mig lite mer än 5 kg revbensspjäll när de hade för 39:99 kronor kilot på ICA Supermarket i Säter för ett tag sedan. Tog upp en av de fem förpackningarna och gjorde iordning till julafton. Blev riktigt gott och uppskattat. Jag använde inte tjocka revbensspjäll. Receptet kommer från ICAs tidning Buffé.
https://www.ica.se/recept/revbensspjall-med-julmustglaze-726191/
Revbensspjäll med julmustglaze, 6-8 port
3 dl julmust
3 krossade enbär
1/2 dl japansk soja
1 kanelstång
3 nejlikor
1 stjärnanis
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl honung eller ljus sirap
1 msk riven ingefära
ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka ihop tills halva mängden återstår.
Krydda revbenen med salt och peppar och lägg dem i en ugnsform. Häll mustglazen över och ställ i mitten av ugnen 1 ½–2 timmar, eller tills de känns möra och köttet släpper från benet.
Vänd då och då och pensla med glazen.
Skär revbenen i bitar och servera.