Ingefärskakor


 
Jag tycker att en av de mest juliga dofterna är ingefära. Det luktar så gott i köket när man använder ingefära, en fräsch doft. De här kakorna älskar jag. En kombination av citron och ingefära.
 
https://www.koket.se/nyhetsmorgon/therese-baalack/ingefarskakor/
 
Ingefärskakor
125 g smör
1 dl grädde
0,5 citron, skal + saft
3 dl strösocker
1,25 dl sirap
7,5 dl vetemjöl
1 msk ingefära
1 msk bikarbonat
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa grädden.
Riv ner citronskalet fint i smöret och pressa ner saften från citronen. tillsätt sirapen.
Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en bunke.
Blanda sedan alla ingredienserna och rulla till bollar stora som enkronor i diameter (20 g styck)
Placera bollarna jämnt med ganska stora mellanrum på en plåt.
Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 12 minuter eller tills de fått fin färg och börjat spricka i kanterna.
Kakorna ska kännas lite mjuka i mitten när de kommer ur ugnen, annars blir de för hårda när de kallnat.
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: