Lingonkolapaj

Imorgon ska svärmor hit på lite fredagsmiddag. Som jag har funderat på vad vi ska bjuda på. Grillat var spikat från början, men att komma på en efterrätt var svårare. Efter några dagars funderingar så kom jag på något som jag aldrig bakat förut. Lingonkolapaj! Lingon är ju höst (har ej hunnit plocka lingon än MEN det fanns i frysdisken på ICA) Har bara hört att det ska vara jättegott, googlade och hittade ett recept som jag fastnade för nämligen;
 
https://www.jennysmatblogg.nu/2015/12/09/lingon-kolapaj/
 
Har använt receptet rakt av, för en gångs skull, och receptet från "Jennys Matblogg" finns direkt här under bilden!
 
 
Det här behöver du till botten:

125 gram smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 ägg
2 msk vatten

Kolafyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap

Garnering: 
1 1/2 dl lingon

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Mät upp ingredienser till botten och nyp ihop till en deg. Tryck ut i en rund form, cirka 22-24 cm.
Nagga med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den fått lite färg.
Under tiden mäter du upp ingredienserna till kolafyllningen, och låter den sjuda upp till 118-120 grader,
det tar cirka 20 minuter. Ta ut formen och häll i kolafyllningen , toppa med lingon och låt svalna innan servering.

Gott att ha lite lättvispad grädde till.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: