Favorit i repris

I söndags fick Per en massa äpplen av en han känner och vem blev gladare än jag? Riktigt fina glasäpplen, alltså riktigt bra äpplen att göra mos av. Så igår körde jag en favorit i repris, nämligen "Äppelmos med kanel" Jag blev riktigt nöjd med slutresultatet. Det smakar verkligen äppelpaj. Jag sköljde burkar och lock i atamon, och hällde i äppelmoset direkt i burkarna och ställde dem upp och ned för att det ska bildas vaccum.
 
 
 

Äppelmos med kanel

Äppel och kanel är en oslagbar kombination! Med hela kanelstänger blir burkarna också vackra att se på.  

  • 2 kg äpplen
  • 600 gram socker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk mald kanel
  • 6-8 kanelstänger (en per burk färdigt mos)
  • 1 tsk citronsyra
  • (ev natriumbensoat)

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Rör ut citronsyran i vattnet och slå över frukten. Tillsätt socker och koka upp.

Låt moset koka samman tills det är slätt. Tag av från värmen och rör eventuellt i två kryddmått natriumbensoat. Rör ner kanelen och blanda väl. Slå på rengjorda burkar och lägg en kanelstång i varje burk.

 

Jag är ju som jag är så jag har struntat i att ha i kanelstänger. Inte lätt när jag har mina egna ideér. Och då jag inte steriliserade burkarna i ugnen så blev det att skölja dem i likhet atamon.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: