Insåg idag att det var dags att glesa ur myntan lite. Både äppelmyntan och jordgubbsmyntan hackades och så frös jag in dem. Det var tydligen den bästa förvaringen för mynta. Hoppas att de får nya krafter och växer mer, då kan jag skörda fler gånger i sommar.



De stora bladen var äppelmynta medan de små bladen var jordgubbsmynta. Ska även sätta mina sticklingar av Marockansk mynta, då jag älskar dften och smaken av den. Tycker att mynta är gott och friskt överlag.
En favorit med mynta i, är Marockansk lemonad med mynta, receptet kommer från ICA;
Har gjort om receptet då jag tyckte att den blev lite stark, så här kommer min lite ändrade version på den;
- 1 dl färskpressad citronjuice
- 1/2 dl färskpressad limejuice
- 1/2 dl strösocker
- 1 dl färsk mynta (gärna marockansk)
- 2 dl krossad is
- Bubbelvatten tills man känner att det är lagom starkt (har för mig att jag brukar ha i ca 7-8dl)
- ev färsk mynta till garnering
Mixa ihop allting utom bubbelvattnet, häll försiktigt i bubbelvattnet (så mycket du vill ha) när du mixat klart och sedan är det bara att dricka!