Vilken dag. Möte på förmiddagen, sen lunch och vila en stund. Under eftermiddagen åkte jag och lillisen till en handelsträdgård som jag har varit till för cirka 20 år sedan. Hildéns Handelsträdgård. Så mycket fint de hade ❤️ Ska åka dit själv någon gång och titta i lugn och ro. Hittade fyra perenna växter idag.

Ett vitt löjtnantshjärta, det fångade mig fullständigt. Så vacker och lite romantisk.

En väldigt fin stjärnflocka, gillade den mörka färgen. Bin och fjärilar brukar gilla den blomman. Har en vit som jag delat.

Det blev en pepparmynta också, har för mig att den ska skydda mot mygg om man gnider på den, annars så är det någon annan mynta som jag har blandat ihop den med.

Sedan blev det en borstnejlika.

Dagens mat: Köttfärssås, spagetti, majs
Tisdag
Plugg fram till 14, är orolig i kroppen och har svårt för att koncentrera mig. Nervös inför opponeringen och så känns det lite läskigt att skolan snart är slut, fast jag ser fram emot det. Imorgon ska jag fortsätta att gå igenom uppsatsen som jag ska "diskutera".
Morgonen och förmiddagen var i alla fall gråa och det kom lite regn emellanåt. Men det är kul att se hur trädgården växer när det kommer regn. Skönt att slippa vattna.

Aklejorna håller på att börja blomma. Ska bli spännande att se blommorna sen.

Blåbärstryn har lite bär här och där. Måste lägga över någon form av skydd så jag kan få smaka bären i iår i alla fall.

Smulgubbarna i växthuset börjar skifta färg, så roligt! Det innebär att vi snart kan smaka på dem.

Dragonen har nått nya höjder, ska börja skörda snart. Gräslöken har gått upp i blom på bara några dagar. Ska steka blomknopparna och så återkommer jag med resultat av det, om det är gott.

Jag har fyra stora plantor libbsticka. Ett par börjar bli stora monster. Sen är det helt galet hur mycket de här smulgubbarna blommar.

En av kycklingarna som är hönor. Ser ut att få en otroligt fin färg. Jag tror att jag har två hönor kvar.

Idag fick huliganerna dessutom flytta ut. Är trött på deras damm och nedskräpning som de håller på med. Det blev några vändor när man skulle bära upp allt från källaren och ut.

Ställde mig och kokade ägg och gjorde en pannkakssmet...440 g ägg, 10 dl mjölk, 10 dl vetemjöl, 8 msk smält smör, 0,5 msk salt, 2 msk socker...det tog 80 minuter att steka alla pannkakor...Goda blev de i alla fall!

Har tvättat, lagat mat, betalat räkningar och dessutom börjat tvätta fönstren idag. Ryckt lite ogräs i trädgården. Lekt och busat. Jag behöver aldrig oroa mig för att inte ha något att göra, det finns ALLTID något att göra, men ibland är det skönt att bara sitta i soffan en kväll och glo på tv och släppa allt. Det ska jag göra på torsdag om tid finnes.
Dagens mat: Kyckling provencale, hemgjort potatismos, stekta vaxbönor, hemodlad gurka och fetaoströra.
Onsdag
En pluggdag. Under en paus gick jag ut och tittade på ankorna. Hittade Kajsa haltande. Hon kunde knappt gå. Hittade inga direkta fel. Nu har hon hamnat i en transportbur för tillfället. Hon ska få vara där i ett par dagar. Blir det inte bättre så kommer jag att bli tvungen att ta bort henne. Vila brukar göra susen och fjäderfän brukar läka snabbt.

Känner mig fortfarande stressad och orolig i kroppen. Imorgon är det dags och jag vill bara att det ska vara över, så jag vet uir mycket som jag måste peta i och ändra.
Ville ut och plantera lite. Så nu har jag fixat trappen/entrén med lite växter.

Jag är inte så otroligt traditionell av mig, vilket gör livet lite mer spännande. Högst upp på båda sidor är det gräslök (lila blommor), sen är det vita maryland zinnior och längst ner är det jätteverbenor (någon lilaaktig färg om jag kommer ihåg rätt.

I ampeln ska jag prova att ha kamomillplantor i. Ingen aning om det fungerar, men det är värt att testa. Det ska vara lite spännande när man odlar blommor, örter, grönsake roch bär.

Ska göra klart det sista ikväll, så jag är klar till imorgon och kan läsa igenom igen och igen innan det är dags. Har tvättat en maskin och nu håller jag på att rengöra tvättmaskinen. Veckohandlade också under eftermiddagen. Idag har det åskat. Blixten slog ner 1 km härifrån och regnet har vräkt ner, och vilka kommer fram då? Jo, mördarsniglarna och vinbärssnäckorna. Hade en runda med snigeljakt och sen hade jag pulver på dem. Jag hade nog ihjäl ett 50-tal.
Dagens mat: Rester
Torsdag
Idag är jag helt slut. Blev klar klockan 00:40 natten till idag med opponeringsuppgifterna. Sen kunde jag inte somna förrän mellan 01:45-02:00. Blev väckt 06 imorse och gått och varit så otroligt nervös och till och med mått illa. Men det gick bra och jag är nöjd. Har lite jag måste ändra och fixa med, men det hade jag räknat med. Nu har vi en till skrivuppgift på några sidor och en utvärdering, sen är jag/vi klara!
Ankan fick komma ut idag och få lite luft i en provisorisk inhägnad. Jag tyckte att hon hade fått det fint, mwn hon skrek tydligen efter sina kompisar.

Att få in henne i en transportbur samtidigt som lillisen var arg för att hen inte fick någon uppmärksamhet gjorde det svårare. Sen rymde Molly....

...hann inte mer än att fånga in henne och gosa med henne innan ankan Idun rymde...hann inte mer än att fånga in henne så var Molly på rymmen igen och under tiden hann lillisen få ett par utbrott. KAOS. Blev helt slut. Sen gick vi in och lagade mat.
Jag gjorde en tysk gurksallad efter ett recept av Zeinaskitchen. Otroligt god! Förstår inte varför jag inte gjort den tidigare trots att jag tänkt göra det.

Tysk gurksallad
2 gurkor
0,5 rödlök
3 msk finhackad dill
1 dl gräddfil
2 msk vinäger
0,5 dl salt
1 krm svartpeppar
Skiva gurka och rödlök tunt. Lägg i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda och låt gärna salladen stå och gotta sig i kylen en stund innan servering. Klarar sig fint i kylen i 5-7 dagar.
Receptet kommer från:
Har även varit sugen på coleslaw ett tag och hittade ett recept på Fredriks fika. Jag gillade smaken och är nöjd. Tyvärr glömde jag att ta en bild. Men så är det ibland när man har bråttom och är hungrig.
Coleslaw på färsk vitkål
200 g färsk vitkål (ca 5 dl)
0,5 tsk salt
1 tsk vinäger
1 morot
0,5 dl majonäs
2 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
Salt
Nymalen svartpeppar
Strimla vitkålen tunt, använd mandolin eller osthyvel.
Lägg kålen i en bunke och tillsätt salt och vinäger. Använd handen och verkligen massera in salt och vinäger i kålen. Låt stå ca 15 minuter.
Krama bort vätskan ur vitkålen och häll bort den. Skala och riv moroten.
Tillsätt morötter, crème fraiche, dijonsenap och peppar och rör ihop. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
Receptet kommer från:
Dagens mat: Makaroner och köttbullar, gurka, tomat, coleslaw och tysk gurksallad.