En full-i-fart-dag. Plugg på förmiddagen och möte på eftermiddagen. Den här fredagen har bara försvunnit, tidsmässigt alltså.
Hittade ett recept på sparrispizza för någon dag sedan. Det har jag aldrig ätit. Jättegott. Men jag hade hellre halverat sparrisen för att få mer tuggmotstånd. Borde ha saltat mer och det hade nog varit gott med lufttorkad skinka som man lagt på efter att ha gräddat. Kanske hade varit gott med kastanjechampinjoner också. Nu snurrar tankarna iväg. Hemgjord pizza slår köpepizza med längder!
![](https://cdn3.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_6650b679e087c34b8052dfc0.jpg)
Vit pizza med sparris och parmesanost 4 port
1 pizzadeg
300 g färsk grön sparris
2 schalottenlökar
200 g parmesanost
3 dl creme fraiche
Olivolja
Havssalt
Svartpeppar
ev 1 citron
Sätt ugnen på 300°, eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler mitt i ugnen.
Forma degbitarna till runda pizzabottnar. Hyvla sparrisen i långa remsor med en potatisskalare. Skiva schalottenlöken och riv parmesanosten.
Bred 3 msk creme fraiche på en botten. Strö över parmesanosten. Lägg på lök och sparris.
Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter- den ska få ordentligt med färg. Ringla lite olja över kanten av pizzan och strö över parmesanosten. Salta och peppra.
Servera gärna med citronklyftor.
Receptet kommer från:
Sminket är borttappat, håret vildvuxet och byxorna som jag har på mig är fula, men det är fredag, och det är dags för fredagsmys!
![](https://cdn2.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_6650c00ee087c34b183f0bfb.jpg)
Dagens mat: Sparris- och parmesanpizza
Lördag
En riktigt varm dag idag. Har varit ute i flera timmar i alla fall. Var på en Växtmarknad här i byn. Så mycket folk och svårt att ta sig fram. Svårt när man inte heller såg hur de perenna blommorna ser ut, då det inte verkade finnas bilder vid de växter som folk sålde. Jag vill se färg och form. Det blev faktiskt inga köp idag. Ska åka till en handelsträdgård och titta lite och få inspiration istället.
Hämtade mitt paket med glassformar idag. Tänkte köra igång glassmaskinen och även göra smoothieglass till lillisen. Formarna verkade vara ganska kraftiga.
![](https://cdn2.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_66520de4ddf2b34f20607445.jpg)
Slängde ihop en hallon- och björnbärspaj till imorgon. Det blev en hederlig smulpaj. Ska förhoppningsvis bli gott! Tycker att bärpajer är så otroligt goda och speciellt med vaniljsås till. Det är gott på riktigt!
![](https://cdn3.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_665250ff9606ee6469a46508.jpg)
Det allra bästa är att jag blev klar med fördjupningsarbetet idag! Jag har dessutom lämnat in det! Nu är det bara opponeringen kvar och det sista finputset. Så många stenar släppte från mig idag. Imorgon kan jag göra vad jag vill utan att tänka på skolan, så får jag ta nya tag på måndag eller tisdag, beroende på när de andras fördjupningsarbeten kommer ut.
Dagens mat: Hämtmat, Thai
Söndag
Idag har jag haft en trädgårdsdag. Har slitit som en gnu. Kört skottkärror med jord. Idag blev potatisen satt. Grundade med kartong och tidningar. Tog bort tejpen, etiketterna och häftklamrarna bara. Ska på med mer jord sen när blasten tittat upp. Trodde aldrig att jag skulle hinna få ner potatisen i jorden iår.
![](https://cdn2.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_6653125addf2b3333d212983.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_6653126cddf2b33385cf9a2f.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_66531279ddf2b333401b55d0.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_6653269cddf2b33335c38a79.jpg)
Delade irisen och satte två delar vid växthuset och en annan vid rabarbern. Den är så lila och fin när den väl blommar.
![](https://cdn1.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_665326adddf2b3337772e46a.jpg)
Tog tag i att plantera svarthallonplantorna. Det blev så mycket plats kvar att jag satte ner flera av smultronplantorna som jag sått från frö och fem gräslöksplantor.
![](https://cdn2.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_665326c1e087c36d928648d6.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_665331679606ee40fb4d8000.jpg)
Salvian grävdes upp och sattes vid växthuset vid de flesta andra kryddorna. Skönt att få det gjort. Har tänkt på det sedan förra året, sen trodd ejga som sagt att den var död, men den var i högsta grad levande. Egentligen är det väl inte tiptop att plantera om i värmen MEN..
![](https://cdn3.cdnme.se/4798134/8-3/mobiluppladdning_665331939606ee40bce94496.jpg)
..igår blev jag ju klar med mitt fördjupningsarbete och passade på att ha en trädgårdsdag idag. Kommer inte att hinna så mycket de närmsta två veckorna då det blir opponering och göra klart det sista finliret på arbetet. Sen är jag klar ❤
Ska klippa gräsmattan efter maten, sen ska jag ta mig en lugn kväll (ska bara göra det vanliga kvällsgörat). Ska unna mig att inte göra något alls och kanske dricka ett glas alkoholfritt rödvin och fundera över livet och drömmar.
Dagens mat: Ugnsstekt lax, kokt potatis, kall senapssås, hemodlad gurka, hemodlade tomater och
Veckans ord: Annatröten - Annfådd