Bröd och Tjejträff

Provade att baka ett nytt bröd som jag hittade på Instagram, då jag följer Lindas bakskola. Var jättesugen på mjukt bröd och det här behövde inte jäsas. Läste kommentarerna och då var det någon som tillsatt både honung och torkade tranbär. Då jag hade lite tranbär hemma sedan julbaket som jag behövde använda så passade jag på att tillsätta de i smeten och även honung. Brödet var väldigt gott kan jag lova!
Havregrynslimpa utan vetemjöl 
10 dl havregryn 
1 msk bakpulver 
1,5 tsk salt
5 ägg
4 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt 
1,5 dl torkade tranbär 
1 msk honung 

1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda havregryn, bakpulver, salt och tranbär i en bunke.
3. Tillsätt äggen och honungen och rör om ordentligt så att alla havregryn blir blöta. 
4. Tillsätt filmjölk och rör om ordentligt till en kladdig deg. Låt degen stå och dra åt sig vätskan i ca 10 minuter. 
5. Häll degen i en limpform som du täckt med bakplåtspapper på både sidorna och botten.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 minuter 

Receptet kommer från:

Var in till Säter igår med tre av de roligaste och trevligaste människorna som jag känner. Så mycket skratt och roligheter och en gemensam planerad resa framöver. Det kommer att bli så himla kul! Längtar jättemycket efter den trippen. 
Vi åt på Dalarasten och vilken god mat de hade. Åt en 'Filé Oscar'. Tallriken var gigantisk, som en mindre bricka, så det är mycket mer än det ser ut att vara 

Såg idag att några av fröna grott (purjolök och salladslök). Äntligen! Eller äntligen och äntligen, det tar den tid det tar. Men man blir glad när det börjar hända saker. Man blir lite pirrig av det gröna som kommer upp. Längtar ännu mer efter våren. Jag vet att det är långt kvar, men vi går mot ljusare tider och bara det är en skön känsla. 
Ärtskotten är också på väg. Längtar efter att få äta de med, men de tar ju bara ett par veckor innan det är dags att börja klippa av skotten och ha på macka eller i sallad.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: