
Havregrynslimpa utan vetemjöl
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
1,5 tsk salt
5 ägg
4 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt
1,5 dl torkade tranbär
1 msk honung
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda havregryn, bakpulver, salt och tranbär i en bunke.
3. Tillsätt äggen och honungen och rör om ordentligt så att alla havregryn blir blöta.
4. Tillsätt filmjölk och rör om ordentligt till en kladdig deg. Låt degen stå och dra åt sig vätskan i ca 10 minuter.
5. Häll degen i en limpform som du täckt med bakplåtspapper på både sidorna och botten.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 minuter

Receptet kommer från:

Var in till Säter igår med tre av de roligaste och trevligaste människorna som jag känner. Så mycket skratt och roligheter och en gemensam planerad resa framöver. Det kommer att bli så himla kul! Längtar jättemycket efter den trippen.
Vi åt på Dalarasten och vilken god mat de hade. Åt en 'Filé Oscar'. Tallriken var gigantisk, som en mindre bricka, så det är mycket mer än det ser ut att vara

Såg idag att några av fröna grott (purjolök och salladslök). Äntligen! Eller äntligen och äntligen, det tar den tid det tar. Men man blir glad när det börjar hända saker. Man blir lite pirrig av det gröna som kommer upp. Längtar ännu mer efter våren. Jag vet att det är långt kvar, men vi går mot ljusare tider och bara det är en skön känsla.

Ärtskotten är också på väg. Längtar efter att få äta de med, men de tar ju bara ett par veckor innan det är dags att börja klippa av skotten och ha på macka eller i sallad.
