En bra, men regning och lite åskig dag. Fick hemgjord pizza på jobbet och varenda kotte fick välja sina egna pålägg från en lista. Jag valde champinjoner, paprika, lök och svarta oliver. Så otroligt gott. Hon som lagar maten är så bra på det. En riktig fredahs-mys-känsla.
Direkt efter jobbet åkte jag och köpte jordgubbar och potatis i en gårdsbutik innan jag åkte och veckohandlade. Skönt att få det gjort. Men idag var det kaos i affärerna. Mycket folk och trångt på parkeringar.
Efter maten blev det jordgubbar och glass. Men ska jag vara ärlig så föredrar jag gräddmjölk eller vispad grädde till dem. Tycker man känner mer smak av jordgubbarna då. Det är som att kylan av glassen tar bort mycket smak.

Har småplockat, märkt upp nya kläder till lillisen med namn, vikt lite kläder, tvättat kuddfodral, gjort rent en låda i kylskåpet, torkat lite golv, halvsovit i soffan, nattat hönsen. Kvällen avslutades med en räkmacka, inte helt fel!

Dagens mat: Rispytt med räkor och saffran
Lördag
Idag har det varit en bra dag. På förmiddagen var vi in till Familjefestivalen i Hedemora. Där var det full fart. I halva parken var det många aktiviteter. Såpbubblor, hoppborg, dansuppvisning, pärla egna armband, ansiktsmålning, käpphästhoppning och mycket annat. Vi passade på att köpa fika. Sen lekte lillisen i lekparken. Sen kom brandkåren dit och visade upp sig. Tror att alla deras bilar var där. Lillisen tyckte bilarna var spännande.

Sen åkte vi hem i några timmar och åt lunch, vilade innan vi åt middag. Sen packade vi in oss i bilen och åkte tillbaka till stan för att titta på crusingen. Älskar att titta på gamla bilar.




Vi blev kvar i ett par timmar innan vi åkte hem. Såg några som jag kände igen. Vi stod med mina föräldrar och tittade på bilarna. Gillar polisbilarna. De hade tydligen showat lite tidigare innan vi kom dit. Nu körde dessutom på blåljus och körde låten 'Bad boys'. Kommer ihåg dem sedan förra årets crusing i Säter.
Idag gjorde jag gråfflor till lunchen. Hann inte göra någon ordentlig sallad eller sås till då tiden inte fanns. Men jag är nöjd ändå. De blev matiga och man orkade inte så jättemånga.

Gråfflor (blev 8 st i vårt våffeljärn)
2 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl mjölk eller annan växtbaserad dryck
2 msk smält smör eller olja
2 dl riven kokt potatis (gärna fast sort)
150 g grillost eller halloumi grovt riven
1 ägg (kan uteslutas men ger bättre sammanhållning)
Svartpeppar
Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ner mjölken och det smälta smöret till en slät smet.
Vänd ner potatisen och den rivna grillosten. Krydda med svartpeppar.
Tillsätt ägget om du vill ha en luftigare och mer hållbar våffla.
Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite olja eller smör.
Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och osten fått fin yta. De kan behöva lite längre tid än vanliga våfflor för att bli genomgräddade.
Receptet kommer från: ChatGPT, sökte på gråfflor med grillost och potatis där
Dagens mat: Tacos
Söndag
En bra dag. På morgonen/förmiddagen så grävde jag upp växter som jag och lilisen skulle åka hem med till syster och hennes sambo. Här är en hel skottkärra med lavendel, sen två amerikanska blåbär, gula hallon, citrontimjan och citronmeliss.


Provade att använda varmluftspistolen som jag köpt. Den fungerar prima med munstyckerna. Tror att jag höll på cirka 15 minuter och fick bort otroligt mycket färg. Färgen är i ett väldigt tjockt lager, så det behövs en hel del värme för att lagren ska luckras upp. Men det blir nog väldigt bra.


Sen åkte jag och lillisen hem till min syster och hennes sambo med växterna. Vi blev kvar där ett tag så hen fick sparka boll och härja. Vi åkte vidare till ICA och köpte varsin glass innan vi åkte hem till min kompis och kollade över hennes odlingar. Vattnade på några ställen. Vidare hem och ta det lite lugnt. Laga mat och fixa lite i köket. Ta det lugnt innan lillisen skulle lägga sig. Ut igen och skrapa färg. Det blir bra MEN är pilligt där det är detaljer. Imorgon ska jag vila från skrapet, då är det annat som står på priolistan.

Dagens mat: Skink- och ärtsås med pasta, vitlöksstekt mangold och en sallad.
Veckans ord: Klenod - Dyrbarhet