Camillas Lilla

Frysa in ägg och Vaktlar
Livet rullar på här hemma och tid har inte riktigt funnits att uppdatera här. Men nu tänkte jag passa på!
Vaktelkycklingarna har blivit "tonåringar" Nu är de fullbefjädrade och låter mellan kyckling och vuxen. Sex stycken i fina färger. De borde snart börja tuppa sig, de som är tuppar, så får vi se vilka som blir kvar. Jag hoppas i alla fall på den vita, den lite kolafärgade och den rödbruna. Vet att de två ljusa förmodligen är könsvisande i färgen, men jag orkar inte läsa på och snart kommer tupparna att börja gala ändå. 
En annan vaktel bor i sjukstugan. Den har gjort illa sig eller blivit illagjord av sina polare. Synd då det är en höna. Men efter lite mat, vatten och enskildhet så har den börjat piggna på sig. De ska få bo kvar där lite till så ska jag göra ren den ordentligt och så att den hinner bli ordentligt pigg innan jag släpper ihop dem igen. 
Jag har börjat frysa vaktelägg i iskuber, så ett "fack" motsvarar 1 vaktelägg. Vispar ihop dem innan de hälls i facken, och sen in i frysen. Ska spara vakteläggen till julbaket och pannkakor, då hönsen snart kommer att sluta värpa och även vaktlarna brukar ta ett uppehåll då det är som mörkast. Den som spar, hon har.
I lördags hade vi besök här hemma av två av mina favoritmänniskor. Så roligt och skönt att få skratta. Det är kul när man kan umgås parvis och alla har lika trevligt. Vi hade gjort en hemgjord kycklingsallad med kokta vaktelägg till. Enkelt, men riktigt gott. Till efterrätt hade jag gjort en blåbärspaj som vi åt med vaniljsås.
Igår kom Per hem med en blomma, har för mig att den heter 'Bromelia'. Kul med en färgglad växt, nu när hösten börjat göra entré. Då blir mörkret inte lika tråkigt. 
Det är dessutom snart dags att plocka ihop hammocken, tömma de sista landen och göra klart vaktlarnas vinterboning. I höst och vinter ska jag försöka läsa mer och tillåta mig själv att inte göra någonting och ladda upp inför våren. Tomater ska jag i alla fall sätta i november! Sen kommer det att bli lite julbak, lite pyssel och annat småfix.