Idag har det varit full fart hela dagen. Åkte och hämtade lite nät som jag beställt, nämligen 105 meter, men vi kommer inte att använda allt.

På söndag ska vi näta in ankgården ordentligt och sedan ska vi byta ut nättaket på hönsgården. Måste rovdjurssäkra så gott det går.
Vidare hem till mamma, pappa och syster som var där och fixade/bjöd på mat. Vietnamesiska vårrullar gjorde hon och det var verkligen gott! Ska göra det här hemma till Per framöver. Älskar att prova ny mat.


Min syster hade gjort vårrullarna efter det här receptet:
Vietnamesiska vårrullar 4-6 portioner
12 vietnamesiska rispapper
0,25 isbergssallad, rivet i bitar
150 g glasnudlar, kokta och avrunna
150 g färska räkor, skalade
200 g kycklingfilé
5 dl kycklingbuljong
200 g rå lax (typ salma)
1 dl böngroddar
1 morot, skuren i tunna stavar
0,5 gurka, skuren i tunna stavar
4 salladslökar, i tunna strimlor
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 kruka thaibasilika
Sås 1
1 dl hoisinsås
1 dl jordnötter, finhackade
1 msk fisksås
0,5 ås 2 limefrukt
1 msk vatten
Sås 2
1 limefrukt, saften av den
3 msk fisksås
1 msk strösocker
1 klyfta vitlök, riven
1 msk ingefära, riven, saften av
0,5 röd chilifrukt
Koka kycklingfilén i buljongen i ca 10 minuter. Ta upp och skiva i 0,5 cm skivor. Låt svalna.
Sås
Blanda ihop ingredienserna till respektive sås. Ställ åt sidan.
Ta fram en stor skål eller fat med kallt vatten.
Doppa rispappren i vattnet och låt bli blött men inte genommjukt. Vänd en gång.
Rulla en rulle i taget. Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag.
Lägg i ca 5 cm från kanten - emot dig - en liten avlång bunt räkor, salladsblad, böngroddar, morot, gurka, kyckling, salladslök och till sist koriander, thaibasilika och mynta.
Rulla ifrån dig ett varv, vik sedan in sidorna och rulla vidare till en "inbakad" rulle formats.
Gör sedan de övriga rullarna på samma sätt.
Lägg i en fuktig kökshandduk utan att de nuddar varandra medan alla rullar görs.

Kom inte hem förrän 23:30 ungefär, men det var så mysigt och trevligt ❤