Camillas Lilla

Blommor och Ägglysning
Efter frukost passade jag på att åka in till Hedemora och handla. Var först in på Granngården och köpte snäckskal till mina fjäderbollar och Bollkryss. Träffade på en av de roligaste människorna som jag vet. Det roliga var att hon trodde att hon skulle träffa på mig där och jag tänkte på henne i bilen på väg in till stan. Hon är en underbar människa att umgås med ❤
Var in på Dollarstore, men de hade inte två av sakerna som jag letade efter. In på Hemköp och hämtade ett paket. Vidare till Erikshjälpen, och där hittade jag fina glas som jag köpte. Vidare in på loppisen bredvid och där hittade jag en pannkaksstekpanna i gjutjärn! Den behöver fixas till lite, men det fixar jag nog lätt! 100 kronor för den och den kommer att hålla länge till.
Idag kunde jag äntligen hämta ut glasflaskorna! De kom igår och då fanns inte tiden till riktigt. 36 stycken en-liters som jag kan fylla med saft, likör, glögg och annat drickbart. Kanske vattenlingon? Inget är omöjligt!
Vi gick ut efter lunchen och jag planterade bollkryssen utanför hönshuset i blomlådorna som Per byggt för länge sedan. Det blev så himla bra! En perfekt färgkombination!
Testade klickern idag igen, det är över en vecka sedan jag gjorde det med hönsen sist.  De kom ihåg! Fem hönor som fixade det lika galant som innan uppehållet!
Ärtan, Hönapöna, Debbie, Dagny och Dora.
Lyckades få in tre av hönorna i hönshuset med klickern. Jag är så nöjd med dem! Smarta hönor! Vi kommer att öva vidare så länge de lever! De verkar uppskatta att göra saker, då de får fundera lite.
Idag har jag även stängt av vändaren i äggkläckaren och flyttat om äggen. Kom på att jag kunde lysa dem då jag har ägglysningslampa och tur var väl det! Det var inte många ägg av de 44 som det var "liv" i. Större delen var tyvärr tomma. Här ser man ett tomt ägg.
Några var helt mörka, så med största sannolikhet så är det små kycklingar i dem.
Det blev sammanlagt 16 ägg med eventuella kycklingar i, 2 stycken som utvecklingen hade avstannat i och 26 tomma ägg 
Skönt att slippa lägga tillbaka tomma ägg och ägg som inte kommer att kläckas, det är så onödigt och jag är lite rädd för att de ska explodera om de är ruttna. Om några dagar får vi se OM det kommer några kycklingar. Funderar på om jag ska samla årets sista ägg och försöka igen, en sista gång för iår. Jag skulle behöva 4 hönor till, så att inte jag har för få hönor. Jag vågar inte heller hoppas på att det kläcks något ägg den här omgången. Lika bra att börja samla på en gång!