Camillas Lilla

Bärplockning och Hålslag
Idag gick jag ut i trädgården strax efter 12. Har plockat alla mogna bär som jag hade på buskarna. Det tog sin lilla tid och krusbären var väldigt taggiga.  Vet inte hur många gånger jag stack mig på plantan. Tycker att krusbär är otroligt goda!
Årets besvikelse är nog de amerikanska blåbären, jag fick inte mycket från dem inte! Förra året fick jag nog i alla fall 0,5 liter. Iår max 2 dl. Synd att det blev så då jag gillar att äta blåbären.
Var och drog upp några gula lökar, mördarsniglarna har varit på dem. Avskyr verkligen dem. Äckliga och slemmiga som få djur.
Idag fick vi i alla fall fem hönsägg, de värper så otroligt dåligt mot andra höns som jag haft. Vet inte varför.
Dahliorna har tagit lång tid på sig, men en som blommat ett tag är 'Tyrell' och den är verkligen fin. Jag blir glad när jag ser blomman.
Vi har även haft många fjärilar och humlor i trädgården idag. De har varit runt örterna som blommar så otroligt fint nu. Men jag såg bara nässelfjärilar och inga andra fjärilar. Kul att kunna bjuda på något gott!
Det blev lite över 900 g röda krusbär och ca 2 dl amerikanska blåbär. Krusbären satte jag nog förra året, så de gav snabbt skörd.
De gula krusbären vägde nästan 980 g och jostabären gav också ca 2 dl bär. De gula krusbären är satta samtidigt som de röda. 
Jag har även börjat rensa upp i trädgården. Det tar också tid, men det blir otroligt bra när det är klart.
- Klippte svarta vinbärsbuskarna.
- Klippte hallonbuskarna
- Klippte jostabären 
- Tog bort en massa revor på jordgubbsplantorna 
- Tog bort fula blad på dahliorna 
Ska fortsätta i veckan och göra lite i taget så jag blir klar någon gång framöver. Ska börja tömma krukor med överblommade grödor.
Idag har det börjat hända sakeri äggkläckaren! Det har redan börjats picka hål inifrån äggen!  I cirklarna ser man små äggskalsbitar som blivit utpickade. Tror att jag sert lite fler hålslag, men vi får se!
Hade lite vaktelägg i kylen så nu har jag gjort två sockerkakor. Sammanlagt blev det att använda 32 vaktelägg. Ska provsmaka om en stund hade jag tänkt.