Igår blev det en till dag med helgmys. Vad passar då bättre med lite belgiska våfflor? Sambon, hans dotter och hennes kompis blev riktigt nöjda. Gjorde även hemgjord blåbärssylt och jordgubbssmoothie till det. Alla våfflor gick åt! Hade funderingar på att göra en stor sats (av ett annat recept) och frysa ner så man kan ta upp när man känner för det och värma i brödrosten. Det gäller bara att få tid över till det då det är så mycket att göra.

Receptet kommer från;
Belgiska våfflor
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 msk bakpulver
3,5 dl mjölk (3%)
2 ägg
200 g smält smör som är avsvalnat
1. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna). Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Rör ner det smälta avsvalnade smöret.
2. Vispa äggvitorna fluffigt och vänd ner i smeten. Grädda i ett belgiskt våffeljärn.
Sen kan man välja att servera som en efterrätt med sylt, grädde, glass, chokladsås eller vad man nu har hemma.