När syster var här så gjorde jag Vaniljpannacotta med flädermarinerade jordgubbar och det smakade väldigt somrigt, så här kommer receptet;

Vaniljpannacotta med flädermarinerade jordgubbar 4 port
3 dl vispgrädde
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
200 g jordgubbar (i mindre bitar)
1 dl koncentrerad flädersaft
1. Lägg gelatinbladen i riktigt kallt vatten och låt ligga ca 5 minuter.
2. Koka upp grädden med socker och vaniljsocker.
3. Dra av kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladen. Vispa till en slät smet.
4. Häll upp i 4 fina glas och låt stå kallt i kylskåp, gärna över natten.
5. Ett par timmar innan servering blandar man ihop flädersaften med jordgubbarna och låter det marineras.
6. Strax innan servering så skedas jordgubbarna över vaniljpannacottan.
Ät och njut!