Fredagspizza

Förkylningen håller mig i sitt grepp och jag är helt slut. Rösten är inte som den ska än, näsan är täppt och den rinner fortfarande. Men ibland lär man få lyxa till det på fredagarna ändå. Så här kommer mitt recept på min favoritpizza (hemgjord såklart).
 
 
Pizza med ruccola, lufttorkad skinka och mozzarella
 
Botten:
- Tortillabröd
- Hemgjord pizzadeg
- Pizzadeg som man köper klar i butik
 
Fyllning 1:
- Ketchup 
- 1-2 st  vitlöksklyftor 
- 5-7  soltorkade tomater (strimlade)
- 1 paket mozzarella (riven eller strimlad i mindre bitar)
- Flingsalt
- Peppar
- Basilika 
 
Fyllning 2:
- Ruccola
- 1 paket Lufttorkad skinka
- Flingsalt
- Peppar
- Olivolja
 
1. Välj pizzabotten. Jag gjorde på tortillabröd idag. I vanliga fall gör jag en hel plåt med pizza och då räknar jag med måtten som står i listan på ingredienser. Självklart kan man höfta som man vill.
2. Bred på ett tunt lager ketchup. Skiva vitlöken och strö över. Strö över mozzarellan och de strimlade soltorkade tomaterna. Salta, peppra och strö över basilikan. Sätt in plåten mitt  i ugnen i 200° tills mozzarellan smält och kanterna på pizzan fått fin färg.
3. Ta ut pizzan och strö över ruccola. Dela skinkbitarna i mindre delar och lägg över. Salta och peppra lite extra och ringla över lite olivolja. Ät och njut!
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: