
Som det kanske märks så är jag en bokälskare ändå ut i fingerspetsarna. Är speciellt förtjust i kokböcker (inom alla områden), självhushållningsböcker, trädgårdsböcker samt faktaböcker om det mesta. Kunskap är makt. Ju mer jag lär mig desto mer klarar jag mig själv.
Läste igenom boken ordentligt idag. (Har dock inte den första boken "Självhushushållning på Djupadal" men den ska införskaffas under 2018) Tyckte i alla fall om den här boken väldigt mycket. Man märker att det är Marie och Gustav Mandelmann som skrivit boken, det är så att man hör deras röster när man läser den.
Hittade en hel del (tror att det var alla) recept från Mandelmanns Gård, första säsongen. Hittade en hel del recept som jag blev riktigt sugen på att göra. Vad sägs om "Friterade bondbönsbollar", "Lagrad färskost", "Fjälloumi", "Rabarbermarängpaj i långpanna", "Fläderchampange", "Örtsalt", "Aprikos- och körsbärssalsa", "Svartvinbärspaj", "Konserverade tomater", "Lammstek över dagen", "Fylld helstekt anka", "Vintersquashvåfflor" och mycket annat. Tycker om deras tänk att man tillvaratar allt som man kan tillvarata. Fler skulle leva som dem, för inget smakar bättre än det man odlat/förädlat själv. Det är skillnad på både kött och grönsaker/frukt i smaken. Det går inte att jämföra det man köper i affären mot det som producerats hemma.