Vegetariskt

Igår blev det en tur på bio med Julia och hennes son. Vi såg på "Sune vs Sune". Så sjukt rolig film, satt och gapskrattade till och från. Jag gillar ju Fredrik Hallgren, som spelar Rudolf. Han är så bra på att spela i komedier, han är ju superkul i "Bonusfamiljen" också. Han kan konsten att spela flummig och bakom flötet.
 
 
Nästa biofilm blir "Lyckligare kan ingen vara" och den hade jag tänkt dra med mamma på. Den verkar bra. I och för sig är jag trött på kärleksfilmer, men den lockar för att det är bra skådespelare med och att det även är en komedi.
 
Sov över hemma hos mins föräldrar från igår till idag. Tycker att det är lite tråkigt att vara själv hemma hela tiden. Då fick jag lite sällskap och jag fick prata lite. Idag åkte jag och hämtade en bok till min nästa kurs som jag ska göra. Skönt att ha det fixat! Hem och tvätta och jag måste än en gång påpeka hur mycket jag hatar "offentliga" tvättstugor. Det är så äckligt när det är skräp och ludd överallt. Att folk inte kan ta reda på efter sig! Vill ha en egen tvättstuga där jag kan ha mina saker och hålla ordning på allt!
 
Jag skrev ju förut att jag tappat sugen på att laga mat igen. Kände/känner mig så jäst med all julmat så idag körde jag faktiskt helt vegetariskt och det var så gott och inte kände jag mig tung i magen efteråt heller. Jag gjorde:
 
Kikärtsbiffar med fetaost.
 
  • 4 port bulgur
Biffar
  • 2 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olja
Kålsallad
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 65 g babyspenat
Yoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk honung
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
 
Biffar: Häll av kikärtorna utan att spola av dem. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa kikärtor, vitlök och ägg med stavmixer. Rör ner majsstärkelse, ströbröd, oregano och salt i kikärtssmeten. Smula fetaosten och vänd varsamt ner i blandningen.
 
Kålsallad: Strimla kålen och krama ihop med olivolja, vinäger och salt. Hacka persiljan och vänd ner. Blanda ner spenaten.
 
Yoghurt: Blanda yoghurten med spiskummin och honung och smaka av med salt och peppar.
 
Biffar: Hetta upp oljan i en stekpanna och forma 8 biffar av smeten (för 8 port). Stek dem i omgångar på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
 
Servera biffarna nystekta med kålsallad, bulgur och yoghurt.
 
 
Dock åt jag ingen bulgur till, utan jag åt biffarna med kålsalladen (utan spenat, för det hade jag inte hemma) och sedan gjorde jag yoghurtsåsen på creme fraishe, för dte var det jag hade hemma. Jag vände även biffarna i pankoströbröd. Man tager vad man haver och man gör så gott man kan!
 
 
 
OBS! Imorgon kommer det att komma upp ett nytt inlägg efter 12 som handlar om året som gått om någon är intresserad av det!
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: