Äppelsaft

Då var det dags för något mer "äppligt", nämligen äppelsaft. Det fick bära eller brista, man måste ju utvidga sina vyer lite när det gäller nya recept och testa nya saker. Receptet kommer härifrån;
https://www.koket.se/elisabeth_johansson/safta_och_sylta/frukt_och_bar/kokt_appelsaft_med_kanel/
 
Äppelsaft
  • 3 kg äpplen, mogna och saftiga av valfri sort
  • knappt 1 1/2 liter vatten
  • 1 st citron, saften, eller 3 krm askorbinsyra
  • 1 st kanelstång
  • 6 dl strösocker
  1. Skölj äpplena och dela dem i halvor.
  2. Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder.
  3. Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok.
  4. Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor (ursköljda i varmt vatten).
  5. Låt kallna och förvara sedan svalt.
Men även här så gjorde jag om lite. Jag skalade och tärnade äpplerna och sen så glömde jag tyvärr citronen, tror att jag var lite upp i det blå. Mina tankar har en tendens att vandra iväg. Men anledningen till att jag tärnade äppelbitarna var att använda moset till att göra sega remmar av, men som det ser ut så får jag inte till det, bättre att göra något vettig av dte istället för att bara kasta något ätbart. (Lyckas jag med de sega remmarna kommer de upp här som recept)
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: